Seminar je održan u Zrenjaninu Seminar je održan u Zrenjaninu Eko Tamiš

Zajednički trening za animatore u turizmu

  • Objavljeno u
  • Autor  PR saopštenje

U skladu sa planiranim aktivnostima, u periodu od 11. do 13. oktobra održan je zajednički trodnevni trening za animatore u turizmu sa srpske i rumunske strane.

Trening je održan u Hotelu Vojvodina u Zrenjaninu i bio namenjen animatorima u turizmu koji su prethodno prisustvovali pojedinačnim treninzima. Ovo je bila prilika da učesnici treninga podignu nivo poznavanja o turizmu u Banatu, da steknu nove veštine i unaprede postojeće, kao i da bolje upoznaju novi regionalni turistički proizvod Eko Tamiš.

Trening je bio posebno dizajniran za turističke animatore i bio podeljen u tri jednodnevne trening sesije. Prvi dan je fokus bio na komunikaciji i prezentaciji, dok je drugog dana trening bio usmeren na praktične aspekte, uključujući komunikacijske i prezentacione veštine, tehnike i alate. Treći dan je bio sumiranje koje povezuje naučene tehnike i alate sa Eko Tamišem, multijezičkim okruženjem i prekograničnim turizmom i organizovanim izletom.

Trening je bio zasnovan na najboljim međunarodnim praksama u obrazovanju turističkih animatora i širokom spektru znanja stručnjaka iz ove oblasti, pri tom je bio interaktivan i uključene su bile vežbe i primeri iz stvarnog života. Trening je bio održan na srpskom i rumunskom jeziku simultano.

 

DSCF0895

 

Trećeg dana je za sve polaznike bio organizovan izlet na obližnjem zaštićenom lokalitetu „Carska bara“ koji se nalazi u neposrednoj blizini Tamiša, gde je bila organizovana vožnja turističkim brodom i razgledanje više od 230 vrsta ptica i 300 vrsta biljaka.

Obuka je organizovana u okviru projekta „Eco Tamiš – novi turistički proizvod“ sufinansiranog u okviru IPA programa prekogranične saradnje Rumunije i Srbije.

Kontakt

Adresa: Josifa Marinkovića 5
26000 Pančevo

Mobilni: +381 (0) 64 264 0055 

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas i putem...