Detalj sa svečanosti otvaranja deonice Detalj sa svečanosti otvaranja deonice MGI

Završena još jedna deonica obilaznice oko Subotice

  • Objavljeno u
  • Autor  Z.M.

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, prisustvovala je 17. decembra zajedno sa predsednikom Skupštine AP Vojvodina Ištvanom Pastorom i gradonačelnikom Subotice Bogdanom Labanom, puštanju u saobraćaj deonice Ipsilon kraka, ukupne dužine 12 kilometara.

Ona je tom prilikom najavila da je Vlada Srbije u 2019. godini opredelila 1,4 milijarde dinara za završetak ove obilaznice oko Subotice.

Prošle godine završili smo 6,5 km, ove godine 5,5 km i time puštamo u saobraćaj 12 km puta. Kako smo rekli, tako i radimo. Ova obilaznica, koja povezuje granični prelaz Kelebija i industrijsku zonu sa Koridorom 10, važna je kako za Suboticu, tako i za Srbiju. Naš cilj je da stvaramo uslove za dolazak novih kompanija i dalji razvoj cele zemlje, rekla je ona.

 

12172018.Y krak 5Mihajlovićeva je ovom prilikom istakla i da sledeće godine kreće rekonstrukcija još jednog dela pruge Beograd-Budimpešta, na deonici Novi Sad-Subotica-državna granica, rekavši da je u pitanju projekat vredan više od 1,1 milijarde dolara.

Ištvan Pastor, predsednik Skupštine AP Vojvodina, rekao je da je završetak                obilaznice oko Subotice san Subotičana više od dve decenije. 

 

Ovo je dobra vest za sve nas jer se držimo rokova i svega obećanog. Sijaset je racionalnih razloga za završetak Ipsilon kraka, verujem da ćemo dogodine u ovo vreme završiti i preostalih 12 km, rekao je Pastor.

 

12296 1

 

Bogdan Laban, gradonačelnik Subotice, istakao je da su posle višedecenijskog zastoja, u novembru 2016. nastavljeni radovi i da će završetak Ipsilon kraka doprineti izmeštanju teškog teretnog saobraćaja iz centra grada.

Obilaznica oko Subotice učiniće da se sav teretni saobraćaj izmesti iz grada, uključujući i iz industrijske zone Mali Bajmok. Ovaj projekat rezultat je predanog rada i insistiranja na efikasnosti predsednika Republike, Vlade Srbije i Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Do kraja 2019. godine završićemo celu deonicu, rekao je Laban.

Izgradnja 12 km obilaznice oko Subotice vredna je 1,1 milijardu dinara.

 

0 potpis ispod teksta za Suboticu

Kontakt

Adresa: Josifa Marinkovića 5
26000 Pančevo

Mobilni: +381 (0) 64 264 0055 

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas i putem...