Detalj s manifestacije u Pančevu Detalj s manifestacije u Pančevu DPP

Održana manifestacija “Med je lek za dug vek” u Pančevu

  • Objavljeno u
  • Autor  Z.M.

Na platou ispred Kulturnog centra Pančevo 14. septembra održana je manifestacija „Med je lek za dug vek“. U pitanju je jednodnevna pčelarsko-turističko-privredna manifestacija sa dugom tradicijom.

Vredni pančevački pčelari već desetak godina za redom uspešno organizuju manifestaciju „Med je lek za dug vek“ na različitim lokacijama u Pančevu.

Nakon svečanog otvaranja manifestacije nastupilo je Kulturno-umetničko društvo Čigra iz Pančeva sa nekoliko koreografija.

 

nastup u parku

 

Glavni cilj manifestacije je afirmacija upotrebe meda i drugih pčelinjih proizvoda u redovnoj ishrani ljudi u cilju očuvanja zdravlja i promocije ekološki zdrave hrane, ali ima i obrazovni karakter jer uči decu i ljude da je med zdrav za ishranu. Takođe obrazuje i poljoprivrednike jer ukazuje na štetnost pesticida na pčele.

Na platou ispred Kulturnog centra bilo je postavljeno desetak tezgi gde su pčelari mogli da izlože svoj med i druge pčelarske proizvode.

Manifestacija “Med je lek za dug vek” promoviše pčelarsku proizvodnju i ukazuje na značaj upotrebe meda u svakodnevnoj ishrani. Ova manifestacija bi trebalo da informiše građane i posetioce manifestacije o važnosti očuvanja pčela, kao i da promoviše pčelarstvo kao granu poljoprivrede, a ujedno usmeri razvoj turizma Pančeva u jednom poželjnom pravcu i da na najbolji način predstavi potencijale našeg grada, istakao je Aleksandar Cvejić, predsednik Drustva pčelara podružnica Pančevo.

Grad Pančevo je podržao pčelare na konkursu Sekretarijata poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2019. godinu i omogućilo im sredstva za organizovanje manifestacije.

Turistička organizacija Pančeva je podržala Društvo pčelara podružnica Pančevo po drugi put ove godine i najavila novu saradnju u narednom periodu za dobrobit udruženja kao i grada Pančeva.

Kontakt

Adresa: Josifa Marinkovića 5
26000 Pančevo

Mobilni: +381 (0) 64 264 0055 

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas i putem...