U gradskoj biblioteci u Pančevu otvorena je izložba radova nagrađenih učenika osnovnih i srednjih škola U gradskoj biblioteci u Pančevu otvorena je izložba radova nagrađenih učenika osnovnih i srednjih škola Z.M.

Održana 14. smotra učeničkih radova (FOTO) Istaknut

U Gradskoj biblioteci u Pančevu 10. maja održana je 14. umetnička smotra radova učenika Srbije, nagrađenih na likovnom i književnom konkursu Regionalnog centra za talente “Mihajlo Pupin” za učenike osnovnih i srednjih škola.

Nagrađeno je 12 likovnih i književnih radova učenika iz cele Srbije u kategorijama za osnovnu i srednju školu.

Prvo su publici predstavljena književna ostvarenja, nakon čega je otvorena izložba likovnih radova.

1 smotra literarnih radova djaka

 

Prema rečima Dragoljuba Cucića, rukovodioca Regionalnog centra za talente „Mihajlo Pupin“ u Pančevu ovo je jedan od načina da se daroviti učenici predstave javnosti, a Regionalni centar za talente je tu da im pruži podršku.

Ovo je način kako kad dođemo do učenika koji su daroviti iz umetnosti, u ovom slučaju literarno i likovno daroviti učenici i da javnosti predstavimo, tu decu, i da im otvorimo vrata za neke njihove buduće pozive, izjavio je Cucić.

Od ove godine konkurs je proširen na celu Srbiju, a nagrade najboljim autorima uručio je Miodrag Radojković, član Gradskog veća zadužen za obrazovanje.

Grad Pančevo je na mapi Srbije poznat kao jedan od centara koji neguje kulturne događaje, a ovo je jedan od događaja koji promoviše rad naših najmlađih u likovnom i literarnom stvaralaštvu, kazao je Radojković.

 

3 likovni radovi djaka

 

Na likovni konkurs stiglo je 630 radova, a na književni 364.

Nagrađeno je 12 učenika i učenica osnovnih i srednjih škola. Pored glavnih nagrada, 11 učenika dobilo je pohvale za svoj stvaralački rad.

 

3 smotra ucenickih radova

Kontakt

Adresa: Josifa Marinkovića 5
26000 Pančevo

Mobilni: +381 (0) 64 264 0055 

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas i putem...