Prve kućice za ptice danas su postavljene u OŠ "Žarko Zrenjanin" u Banatskom Novom Selu Prve kućice za ptice danas su postavljene u OŠ "Žarko Zrenjanin" u Banatskom Novom Selu PGCVP

Postavljene kućice za ptice Istaknut

  • Objavljeno u
  • Autor  PGCVP

Članovi Pokreta gorana i centra volontera Pančevo počeli su u decembru sa postavljanjem hranilica i pojilica za male ptice na zelenim površinama i po osnovnim i srednjim školama na teritoriji grada Pančeva.


Prve kućice za ptice danas su postavljene u OŠ "Žarko Zrenjanin" u Banatskom Novom Selu.

Tokom sledeće nedelje biće postavljene u OŠ "Isidora Sekulić" i SPŠ "Josif Pančić", a zatim i na zelenim površinama po gradu.

Ova aktivnost se sprovodi u sklopu realizacije projekta koji je podržao Pokrajinski sekretarijat za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine.

kucice su s providnim zidovima

Hranilice su u obliku kućica sa providnim zidovima u koje je stavljan po kilogram hrane za ptice. Uz svaku kućicu montirana je i pojilica u koju se sipa voda.

Učenici osnovnih i srednjih škola prisustvuju montiranju i dobijaju upustva za dalje samostalno rukovanje od strane članova PGCVP.

 

uputstva za djake

 

Ideja je da se na ovaj način pomogne malim pticama stanaricama da lakše prezime zimu, ali i ostale delove godine jer je uočeno smanjenje njihove brojnosti, posebno u slučaju vrabaca koji gube bitku za opstanak u naseljenim mestima sa vranama, svrakama i golubovima.

Kontakt

Adresa: Josifa Marinkovića 5
26000 Pančevo

Mobilni: +381 (0) 64 264 0055 

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas i putem...