Elicio wind zainteresovan za ulaganje u vetrenjače i na teritoriji Pančeva Elicio wind zainteresovan za ulaganje u vetrenjače i na teritoriji Pančeva Gavrilov Đoka

Elicio Wind razvija nove vetroparkove na teritoriji Pančeva

  • Objavljeno u
  • Autor  Z.M.

Kompanija Elicio Wind, koja je u Srbiji već podigla dva vetroparka, Alibunar (42 MW) i Malibunar (8MW), namerava da dalje investira i da poveća svoj udeo na tržištu "zelene" energije u našoj zemlji, potvrdio je za eKapiju Kristof Bols, menadžer kompanije za Srbiju.

Započeli smo nove projekte na teritoriji Grada Pančeva. Podneli smo zahteve ka lokalnoj samoupravi i očekujemo pozitivan ishod po konstituisanju nove gradske vlasti, kaže Bols.

U firmi su, kako kaže, zadovoljni poslovnim ambijentom u Srbiji, zbog čega i nameravaju da pojačaju prisustvo na našem tržištu. Svesni su, dodaje, da će biti ukinute fid-in tarife i državne subvencije, ali su i za to spremni, jer u drugim zemljama Evrope već posluju u okviru sistema aukcija.

O tome šta mogu da očekuju lokalne samouprave u kojima se realizuju projekti vetroparkova, odnosno, kakve je benefite imao Alibunar, Kristof Bols kaže da je kao odgovoran investitor koji razume potrebe sredine u kojima investira i odgovara na njih, Elicio donirao lokalnu zajednicu.

Odlučni smo da i dalje novčano pomažemo, preko sporazuma o finansiranju projekata od značaja za lokalnu zajednicu, a to ćemo činiti i u mestima gde budemo započinjali nove projekte, zaključio je Kristof Bols.

Izvor: eKapija

Kontakt

Adresa: Josifa Marinkovića 5
26000 Pančevo

Mobilni: +381 (0) 64 264 0055 

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas i putem...