Potpisan ugovor za realizaciju novog vetroparka u Kovačici Potpisan ugovor za realizaciju novog vetroparka u Kovačici Z.M.

Novi vetropark u Kovačici biće nazvan po Pupinu

  • Objavljeno u
  • Autor  Z.M.

Novi vetropark na katastarskim opštinama Kovačica i Debeljača biće nazvan po Pupinu. Predsednik opštine Kovačica, Jaroslav Hrubik i predstavnik investitora ispred Vetroparka Kovačica, Miloš Colić, potpisali su danas ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji.

Time započinje proces prikupljanja dokumentacije i priprema početka realizacije projekta izgradnje novog vetroparka pod nazivom Vetropark Pupin.

Prema ugovoru, planirano je da se na izgradnji vetroparka zaposle ljudi pre svega sa teritorije opštine Kovačica. Prednost će imati i izvođači radova sa teritorije opštine Kovačica.

Takođe, opština Kovačica će putem poreza naplaćenih od privrednih subjekata prihodovati dodatno od novog vetroparka, i to 2 procenta od ukupne neto dobiti.

Na godišnjem nivou je taj iznos bio veći od 60 miliona godišnje. Sa izgradnjom novog vetroparka u budžet opštine Kovačica očekivani priliv od poreza na Vetropark Kovačica i Vetropark Pupin biće 110 miliona godišnje.

novi vetropark


Nakon potpisivanja ugovora, predsednik opštine Kovačica, Jaroslav Hrubik je u pratnji investitora obišao Vetropark Kovačica.

U skladu sa povećanim prihodom od poreza od pravnih lica ka lokalnoj poreskoj kasi, očekivano je povećanje ulaganja u infrastrukturu škola, lokalnu putnu infrastrukturu, u opšte poboljšanje uslova života za sve građane na teritoriji opštine Kovačica, istakao je predsednik opštine Kovačica, Jaroslav Hrubik.

Miloš Colić ispred firme Enlight ističe da je lokalna samouprava opštine Kovačica pokazala dobru saradnju, da su stvoreni svi uslovi za razvoj investicije i ulaganja u zelene izvore enrgije, a da i nakon relizacije trenutno planiranog projekta, u obzir za dalje investiranje uzimaju čitav region južnog dela Banata.

vetropark kovačcia ugovor

Kontakt

Adresa: Josifa Marinkovića 5
26000 Pančevo

Mobilni: +381 (0) 64 264 0055 

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas i putem...