Godišnje nesavesni građani unište trećinu stubnih kanti u Pančevu, a nabavka novih JKP Higijenu svake godine košta više od milion dinara Godišnje nesavesni građani unište trećinu stubnih kanti u Pančevu, a nabavka novih JKP Higijenu svake godine košta više od milion dinara JKP Higijena

JKP Higijena postavlja nove stubne kante u Pančevu

  • Objavljeno u
  • Autor  Z.M.

JKP Higijena ovih dana obnavlja stubne kante u Pančevu, do sada je postavljeno 12 limenih, a u toku je postavljanje i 400 plastičnih kanti za sitan otpad.

Zbog činjenice da obesni građani godišnje unište čak 200 stubnih kanti ili trećinu ukupnog broja ovih posuda za sitan otpad, JKP ,,Higijena“ je izdvojila blizu 80.000 dinara za nabavku 12 limenih kanti. Dve su postavljene ispred Gradske uprave Pančevo, pet ispred Kulturnog centra (duž „Korzoa“) i pet u gradskom parku.

 

0 stubne kante ispred GU

 

Ove nedelje radnici pogona Čistači u JKP ,,Higijena“ Pančevo počeli su zamenu stubnih kanti. Za nabavku 400 plastičnih kanti izdvojeno je 1.200 000 dinara.

Dve stotine stubnih posuda, koliko ih je stiglo u prvoj turi, jedva da će biti dovoljno da se zamene sve uništene kante po naseljima.
Poražavajuća, višegodišnja statistika kaže da od blizu 600 kanti, čak trećinu unište huligani i građani koji, umesto u kontejnere, kese pune smeća guraju u ove posude namenjene isključivo sitnom otpadu.

 

plasticne kante

Kontakt

Adresa: Josifa Marinkovića 5
26000 Pančevo

Mobilni: +381 (0) 64 264 0055 

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas i putem...