Radnici Higijene i danas su čistili divlje deponije u Pančevu Radnici Higijene i danas su čistili divlje deponije u Pančevu JKP Higijena

Novi apel iz JKP "Higijena": da bi ulice u Pančevu bile čistije neophodna je saradnja i pomoć građana

  • Objavljeno u
  • Autor  Z.M.

Zaposleni JKP "Higijena" Pančevo iz Radne jedinice „Iznošenje otpada“ očistili su danas više divljih deponija koje su nastale za jedan dan u naselju Strelište i pored Bavaništanskog puta u Pančevu.

Zaposleni "Higijene" svakodnevno čiste površine oko kontejnera. Ovoga puta na jednom od takozvanih zelenih ostrva sa namenskim kontejnerima - za različite vrste otpada.

Uprkos dovoljnom broju posuda, čest je prizor nepropisno ostavljenog otpada pored njih. Molimo sugrađane da ubace komunalni otpad ili sekundarne sirovine u kontejner koji je za to i postavljen na stajalištu. Za uklanjanje divljih deponija potrebno je angažovati dodatni broj radnika i radnih mašina. Drugo, bačeni šut oštećuje kontejnere, pa tako dovodi do toga da svaki četvrti kontejner na kraju godine mora biti otpisan. Pojedini sugrađani i firme ovakvim ponašanjem stvaraju ružnu sliku u gradu i obezvređuju trud i zalaganje radnika „Higijene“, koji pored obavljanja redovnih poslova na prikupljanju i odvoženju komunalnog otpada, stižu da sa brojnih lokacija i više puta nedeljno uklone na desetine tona kabastog otpada i šuta, kaže Mišo Marković, v.d. direktora JKP „Higijena“ Pančevo.

On podseća da bi građani zemlju i šut trebalo da odnesu na Staru deponiju gde je besplatno deponovanje.

 

foto kolaz s ciscenja deponija po pancevu


Još jedan apel iz „Higijene“: budimo savesni i učinimo da nam grad bude čistiji. Zaposleni u Radnoj jedinici "Čistači" redovno čiste javne površine i prazne stubne kante. Nažalost, brojna su mesta s otpadom pored stubnih kanti. Otud molbe građanima da ubacuju otpatke u njih, a ne okolo. Jedan pravilan postupak čuva higijenu grada i olakšava radni dan "Higijeninim" radnicima. Potrebno je samo da se naši sugrađani pridržavaju načina na koji treba da tretiraju komunalni otpad, definisanog gradskom odlukom „O održavanju čistoće i odnošenju otpada“. To znači da građani koji žive u objektima za kolektivno stanovanje, u zgradama, koriste kontejnere, a sugrađani koji žive u individualnim domaćinstvima da komunalni otpad odlažu u svoje kante i iznose ga prema važećem rasporedu odnošenja, kaže Marković.

Grad i ulice biće čistije uz razumevanje, saradnju i pomoć građana, poručuju iz JKP „Higijena“ Pančevo.

Kontakt

Adresa: Josifa Marinkovića 5
26000 Pančevo

Mobilni: +381 (0) 64 264 0055 

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas i putem...