Sajam poljoprivrede, privrede i turizma “Plandište 2022” biće održan 1. aprila Sajam poljoprivrede, privrede i turizma “Plandište 2022” biće održan 1. aprila Z.M.

Sajam poljoprivrede, privrede i turizma “Plandište 2022”

  • Objavljeno u
  • Autor  Z.M.

Udruženje za turističku promociju opštine Plandište “Planadijum”, pod pokroviteljstvom Opštine Plandište, u petak, 1. aprila organizovaće 13. Plandištanski sajam privrede, poljoprivrede i turizma – Plandište 2022.

Manifestacija se organizuje na centralnom gradskom trgu u Plandištu, sa bogatom ponudom i umetničkim programom.

Prema rečima organizatora, ovogodišnji sajam okuplja više od 40 izlagača iz Danske, Austrije, Italije, Slovenije, Makedonije, Rumunije, koji će na svojim štandovima prikazati svoje proizvode, pamflete i propratni materijal iz oblasti razvoja i unapređenja poljoprivredne proizvodnje, turizma, kulture.

Pored bogatog kulturno umetničkog programa, veliki akcenat stavljen je na organizovanje tribina i naučnih prezentacija radova i zbornika koji se tiču osamrevenjavanje poljoprivredne proizvodnje i primena novih tehnologija u poljoprivredi.

Koristim ovu priliku da pozovem sve građane Opštine Plandište i sve goste da nam se pridruže na ovogodišnjem sajmu poljoprivrede i turizma i da tokom čitavog programa saznaju koje se to inovativne tehnologije koriste u poljoprivredi, da ostvare kontakte sa ljudima koji su svoj radni vek posvetili unapređenju poljoprivrede, gazdinstava i zadrugarstva i na delu, kroz naučne prezentacije, vide primenu tehnologije i razvoja. Iz tog razloga organizovali smo tribinu na temu “ENERGETSKE ZADRUGE I SOLARNA ENERGIJA – BUDUĆNOST SRBIJE” sa posebnim osvrtom na korišćenje solarne energije u poljoprivredi. Tribina će biti održana u sali bioskopa sa početkom od 11 časova, a predavač je dr Subić Jonel, direktor Instituta za agroekonomiku iz Beograda, istakao je Goran Mikulić, predstavnik organizatora.

Dosadašnje prisustvo potvrdili su istaknuti naučni radnici u oblasti poljoprivrede, predsednica Zadružnog saveza Vojvodine, Izvršni direktor Garancijskog fonda Vojvodine, predstavnici Privredne komore Vojvodine, predstavnici pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, privredu, turizam, energetiku i zaštitu životne sredine.

Odlična prilika da se upoznate sa razvojem i primenom novih tehnologija, inovativnosti i steknete nova znanja koja se mogu implementirati u poljoprivrednoj proizvodnji.

Kontakt

Adresa: Josifa Marinkovića 5
26000 Pančevo

Mobilni: +381 (0) 64 264 0055 

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas i putem...