Manifestacija "Ribarski dani i noći" trajaće od 13. do 15. avgusta Manifestacija "Ribarski dani i noći" trajaće od 13. do 15. avgusta Z.M.

„Ribarski dani i noći“ u Ivanovu od 13. do 15. avgusta

  • Objavljeno u
  • Autor  Z.M.

IVANOVO - U Ivanovu će i ove godine biti organizovana tradicionalna manifestacija "Ribarski dani i noći" od 13. do 15. avgusta. Ove godine manifestacija se poklopila i sa obeležavanjem seoske slave - Velike Gospojine, po Gregorijanskom kalendaru.

U okviru Ribarskih dana i noći, pored takmičenja u pripremanju riblje čorbe, biće organizovana i brojna sportska takmičenja, poput pecanja na plovak ili gađanja glinenih golubova.

Ivanovčani će posetioce zabaviti i "popikom", tradicionalnom igrom iz južnog Banata. Biće organizovano i takmičenje u skakanju u džaku u više uzrasnih kategorija, takmičenje u stonom fudbalu i stonom tenisu.

Između ostalog biće organizovana i tradicionalna izložba ručnih radova i kolača.

Za najmlađe biće organizovana i predstava za decu.

Manifestacija "Ribarski dani i noći" traje blizu dve decenije, ali se nekoliko godina nije održavala. Meštani Ivanova su je ponovo pokrenuli 2012. godine. Želja im je da skrenu pažnju na veliko prirodno bogatstvo svog mesta na Dunavu.

Organizator je Mesna zajednica Ivanovo u saradnji sa Dom kulture, osnovnom školom i udruženjima sa svoje teritorije MKUD „Bonaz Šandor“ i UBB „Ivanovo – Banat“. Pokrovitelj manifestacije je Grad Pančevo.

 

ribarski dani i noci u ivanovu

 

U Domu kulture Ivanovo, u ponedeljak, 15. avgusta u 19 sati biće organizovano svečano otvaranje 15. Salona umetničke fotografije „Ivanovo u fokusu“.

Specijalni gost na otvaranju izložbe fotografija biće glumac Milorad Miki Damjanović.

Organizatori su Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ iz Ivanova i Foto grupa Dunavac iz tog mesta.

 

ivanovo u fokusus 2022

 

grad panevo sufinansira

Kontakt

Adresa: Josifa Marinkovića 5
26000 Pančevo

Mobilni: +381 (0) 64 264 0055 

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas i putem...