U Osnovnoj školi “Matko Vuković” održane su radionice-prezentacije U Osnovnoj školi “Matko Vuković” održane su radionice-prezentacije U.G. "Malin", Subotica

Subotica: „Mala škola flore i faune moga kraja“

  • Objavljeno u
  • Autor  Z.M.

SUBOTICA - „Mala škola flore i faune moga kraja“ naziv je projekat koji realizuje UG “Malin” iz Subotice. Cilj je da se deca upoznaju sa florom i faunom koja ih okružuje, kao i da nauče kako da se ponašaju u prirodi. Projekat se realizuje na teritoriji Grada Subotice u periodu od juna do kraja oktobra 2022. godine.

Cilj projekta je da se učenici, ali i Subotičani upoznaju sa biodiverzitetom, florom i faunom u njihovom kraju. Isto tako, i da se podigne opšta svest o značaju očuvanja biljnog i životinjskog sveta na teritoriji grada Subotice.

Deca su bila zaintrigirana i ptičijim svetom Ludaša.

 

AIP 91 1024x683

 

“U Osnovnoj školi “Matko Vuković” održane su radionice-prezentacije. Decu je najviše interesovalo slepo kuče i kako da razaznaju koja je biljka otrovna, a koja ne. Isto tako, bili su zainteresovani na temu teraristike, odnosno šta se dešava kada neko želi da drži zmiju kao kućnog ljubimca”, kažu u UG “Malin”.

Projekat „Mala škola flore i faune moga kraja““ je održiv, jer će nakon njegovog završetka na portalu www.ecofeminizam.com nastaviti da živi kroz tekstove o biodiverzitetu i prirodnim lepotama Subotice i okoline, a deca će kroz projekat steći nova znanja.

 

AIP 121 1024x683

 

Projekat „Mala škola flore i faune“ se realizuje uz podršku grada Subotica – Sekretarijata za zaštitu životne sredine.

Kontakt

Adresa: Josifa Marinkovića 5
26000 Pančevo

Mobilni: +381 (0) 64 264 0055 

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas i putem...