Predsednik Opštine Opovo Miloš Markov je, pozdravljajući okupljene, naglasio važnost ovakvih incijativa koje pomažu najugroženijim porodicama u opštini Predsednik Opštine Opovo Miloš Markov je, pozdravljajući okupljene, naglasio važnost ovakvih incijativa koje pomažu najugroženijim porodicama u opštini Opština Opovo

Opovo: Okrugli sto sa privrednicima u okviru projekta „Krug podrške“

  • Objavljeno u
  • Autor  Z.M.

OPOVO - U okviru projekta „Krug podrške“, koji će, uz pomoć Evropske unije, kroz kupovinu i dodelu kuća obezbediti trajna stambena rešenja i aktivnu inkluziju najosetljivijim stanovnicima Opova, 10. novembra u sali Kulturnog centra Opovo održan je prvi od dva planirana okrugla stola sa lokalnim i regionalnim privrednicima.


Tema okruglog stola je bila u skladu sa projektnom tematikom – zapošljavanje osetljivih grupa našeg društva. Tokom događaja diskutovano je na koji način lokalna samouprava može podstaći i podržati privrednike i preduzetnike tokom zapošljavanja ovih ciljnih grupa, a učesnici su iznosili svoja dosadašnja iskustva u radu i izazove sa kojima se susreću.

Predsednik Opštine Opovo Miloš Markov je, pozdravljajući okupljene, naglasio važnost ovakvih incijativa koje pomažu najugroženijim porodicama u opštini, podsećajući kako ovo nije prvi projekat ove vrste već jedan u nizu onih koji se već godinama sprovode. Obezbeđivanje 10 kuća, kroz ovaj projekat, za one koji nemaju rešeno stambeno pitanje a nalaze se u veoma teškoj socijalno-ekonomskoj poziciji, izuzetno je značajno za opštinu Opovo.

Menadžerka projekta Ivana Obradović je predstavila projekat i mere aktivne inkluzije u okviru kojih se očekuje direktno učešće privrednika i pozvala ih na buduću saradnju.

 

DSC 0142


Predstavnice Nacionalne službe za zapošljavanje, filijala Pančevo, predstavile su olakšice i subvencije koje ova institucija obezbeđuje prilikom zapošljavanja društveno osetljivih grupa i iznele niz pozitivniih primera ove prakse.

Predstavnica programa „Podrška Evropske unije socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji“, Mirjana Dimitrijević ispred UNOPS-a, pružila je dodatna pojašnjenja o mehanizmima koji se primenjuju u okviru projekata kako bi se planirane aktivnosti sprovele na zadovoljstvo svih aktera.

Projekat „Krug podrške“ sprovodi Opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem građana „Siguran život“.

 

DSC 5396

 

Projekat se realizuje u okviru programa „Podrška Evropske unije socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji“, koji finansira Evropska unija, a implementira UNOPS.

Kontakt

Adresa: Josifa Marinkovića 5
26000 Pančevo

Mobilni: +381 (0) 64 264 0055 

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas i putem...