Projekat je dodatno promovisan u školama koje uče Bunjevački jezik sa elementima nacionalne kulture Projekat je dodatno promovisan u školama koje uče Bunjevački jezik sa elementima nacionalne kulture Z.M.

"Bunjevački kulturni mostovi: Spoj tradicije i tehnologije"

  • Objavljeno u
  • Autor  Z.M.

SUBOTICA - Projekat "Bunjevački Kulturni Mostovi: Inovativne Tehnologije za Očuvanje Tradicije" uspešno je priveo kraju svoje četvoromesečno putovanje, ostvarujući svoj cilj da oživi i sačuva dragocenu bunjevačku kulturnu baštinu. Kroz kreativne pristupe poput interaktivnih obrazovnih platformi, virtuelnih radionica i kratkih video klipova, ovaj projekat postao je pravi most između prošlosti i savremenog doba.

Tim sastavljen od stručnjaka poput Jadranske Tikvicki, Sandre Iršević, Melise Vilov i Mije Mandića predano je radio na oblikovanju obrazovnih sadržaja o bunjevačkoj kulturi i jeziku. Dizajneri i programeri su uložili napor u stvaranje atraktivne web platforme, koja je sada spremna da posetiocima pruži jedinstveno iskustvo upoznavanja s bunjevačkim nasleđem.

Tokom ovog perioda, naš tim je stvarao i delio kratke video klipove na društvenim mrežama, posebno na Instagramu i Facebooku. Ovi video prilozi, dužine do 20 sekundi, predstavljaju mladim Bunjevcima priliku da se direktno obrate svojim vršnjacima, deleći sa njima bogatstvo bunjevačke kulture na dinamičan i privlačan način.

Projekat je dodatno promovisan u školama koje uče Bunjevački jezik sa elementima nacionalne kulture, pomažući da se korenite vrednosti i tradicije približe mlađim generacijama. Nakon završetka projekta, obrazovni sadržaji ostaju dostupni online, pružajući nepresušan izvor informacija i podrške za nastavnike i učenike u osnovnim i srednjim školama.

Ovaj most tradicije i tehnologije ostaje ne samo kao simbol uspešnog projekta već i kao snažna veza između prošlosti i budućnosti Bunjevaca. Kroz inovacije i angažovanje, "Bunjevački Kulturni Mostovi" postavljaju temelje za dugoročno očuvanje i širenje bunjevačke kulturne baštine.

 

screencapture bunjevacka matica rs 2024 01 08 09 51 47 min

screencapture bunjevacka matica rs blog bunjevacki jezik 2024 01 08 09 52 45 min

Kontakt

Adresa: Josifa Marinkovića 5
26000 Pančevo

Mobilni: +381 (0) 64 264 0055 

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas i putem...