Pobednički crtež nacrtala je Dijana Poposki, IV-1, OŠ ”Žarko Zrenjanin”, Kačarevo Pobednički crtež nacrtala je Dijana Poposki, IV-1, OŠ ”Žarko Zrenjanin”, Kačarevo Grad Pančevo

Bicikl za Dijanu Poposki iz Kačareva Istaknut

  • Objavljeno u
  • Autor  V.J.P.

Na konkursu Gradske uprave Pančevo na temu “Biciklom do škole” za najbolji proglašen je crtež Dijane Poposki, učenice IV-1 razreda OŠ “Žarko Zrenjanin” iz Kačareva.

Ona je kao nagradu dobila bicikl koji su donirali Biciklistički klub “Crvena Zvezda” iz Beograda i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije. Nagrada joj je uručena 21. septembra u holu Gradske uprave Pančevo, gde su izloženi svi dečiji radovi pristigli na konkurs.

Na ovom konkursu nagrađeni su i crteži Anđele Kocić, Bojane Todorović, Alekse Mudrića i Anđele Milošević.

Ova izložba crteža učenika od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola, postavljena je 16. septembra, u Holu Gradske uprave, povodom Evropske nedelje mobilnosti, koja se obeležava od 16. do 22. septembra, koju Sekretarijat za zaštitu životne sredine Gradske uprave grada Pančeva već tradicionalno obeležava.

Cilj je jačanje svesti građana na temu mobilnosti i alternativnog kretanja, kako bi se smanjilo sve intenzivnije zagađenje gradova i naseljenih mesta izazvanog emisijom štetnih gasova usled izrazitog povećanja automobilskog saobraćaja.

Ovu inicijativu u Srbiji podržava Ministarstvo Građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije, a realizator ovogodišnjih planiranih programa je Biciklistički klub ”Crvena zvezda” iz Beograda, na čelu sa direktorom Petrom Rokvićem.

Za autore najlepših crteža, ovogodišnji organizator aktivnosti Evropske nedelje mobilnosti BK ”Crvena zvezda”, obezbedio je vredne nagrade: bicikl (prva nagrada), kacige, torbice, zvonca...

Ovogodišnje aktivnosti povodom Evropske nedelje mobilnosti u našem gradu, zajednički su osmislili i realizovali Sekretarijat za zaštitu životne sredine Gradske uprave grada Pančeva, Turistička organizacija Pančevi i Kancelarija za mlade.

Kontakt

Adresa: Josifa Marinkovića 5
26000 Pančevo

Mobilni: +381 (0) 64 264 0055 

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas i putem...