Djani Bardoti, Suton, 2016 Djani Bardoti, Suton, 2016

Fotokonkurs “Objektivom kroz svet oko nas”

  • Objavljeno u
  • Autor  Z.M.

Zavod za javno zdravlje Pančevo, već sedmu godinu za redom, organizuje fotokonkurs i izložbu ekološki angažovanih fotografija “Objektivom kroz svet oko nas”, posvećenu Danu planete Zemlje i Svetskom danu zaštite životne sredine.

Ovogodišnja tema je "Čarobnjaštvo prirode", a želja nam je da prikažemo moć prirode, njenu energiju stvaranja, magiju kojom boji, kiti i ulepšava našu planetu i čini je čarobnom, ali i energiju razaranja kojom nas opominje da moramo povesti računa o svom ponašanju, činjenju, bahatosti i neshvatanju da će i posle nas ova planeta nekome trebati, navodi se u saopštenju Zavoda za javno zdravlje Pančevo.

Konkurs se sprovodi pod patronatom Fotosaveza Srbije i pokroviteljstvom Gradske uprave Pančeva-Sekretarijata za životnu sredinu, a namenjen je svima – deci, mladima, odraslim autorima amaterima i profesionalcima u svetu fotografije, svima onima koji slikom žele da poruče koliko je važno da živimo u skladu sa prirodom.

Nadamo se da će i ove godine odziv autora biti veliki i da ćemo imati dobru ekološko-fotografsku priču u vidu izložbe u Kulturnom centru Pančeva (2014. i 2016. ovo su bile najbolje organizovane izložbe fotografija pod pokroviteljstvom Fotosaveza Srbije), piše u saopštenju Zavoda za javno zdravlje Pančevo.

Zamišljeno je da izložba bude konciprana od fotografija prirode Srbije u kojoj se ogleda čarobnjaštvo prirode u svom pozitivnom (lepote Srbije) i negativnom aspektu (poplave, klizišta, razaranja, vetar, suša...), ali i uticaj čoveka na prirodu Srbije.

Prihvataće se fotografije koje se odnose na sve segmente životne sredine. Izložba će se realizovati u dva segmenta: Izložba fotografija mladih do 16 godina i Izložba fotografija odraslih autora.

Svaki autor može da podnese do 4 fotografije u digitalnom obliku u boji ili crno-bele.

Propozicije i prijava na www.fotoss.org ; www.zjzpa.org.rs.
Prijem radova do 15. maja.

Kontakt

Adresa: Josifa Marinkovića 5
26000 Pančevo

Mobilni: +381 (0) 64 264 0055 

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas i putem...