Vršački breg Vršački breg D. Lapčević

Foto konkurs na temu “Od plastike do fantastike”

  • Objavljeno u
  • Autor  Z.M.

Zavod za javno zdravlje Pančevo ove godine organizovaće 8. foto konkurs i izložbu fotografija "Objektivom kroz svet oko nas 2018", a tema je “Od plastike do fantastike”.

Izložba je posvećena Danu planete Zemlje i Svetskom danu zaštite životne sredine koji ove godine potenciraju priču o ograničenju upotrebe plastike koja zatrpava planetu, guši je i truje i ne može se razgraditi za čitav vek. Ideja nam je da ovom izložbom pokažemo da lepotu prirode nije potrebno dodatno ukrašavati, da plastika ne živi u prirodi, da iako se toliko odomaćila u našim životima i okruženju, mora imati razumnu meru i sklad.

Zamišljeno je da izložba bude koncipirana od fotografija prirode Srbije, pristiglih na fotokonkurs, u kojima se ogleda i pozitivan i negativan aspekt životne sredine Srbije i uticaj čoveka na prirodu Srbije. Cilj nam je da se svi zajedno zapitamo da li, „ako nosimo plastično odelo i plastika je naša hrana, da li smo plastični i mi?“ i pokrenemo akcije na buđenju svesti o delovanju pojedinca i društva na kvalitet života i zdravlje u celini. Dakle, plastika i fantastika kao asocijacije na negativna i pozitivna okruženja u kojima živimo, navodi se u saopštenju Zavoda za javno zdravlje Pančevo.

Foto konkurs se organizuje prema pravilniku Foto saveza Srbije, a otvoren je do 8. maja (propozicije i prijavni list na sajtu www.zjzpa.org.rs i www.fotoss.org)

Fotografije za izložbu nakon isteka roka za prijem fotografija, bira selektor Imre Sabo, majstor fotografije Foto saveza Srbije.

Izložba će se realizovati u dva segmenta: Izložba fotografije mladih do 16 godina i Izložba fotografije odraslih autora i biće deo ekološkog segmenta Međunarodnog BUDI festivala u Pančevu. Organizuje se pod pokroviteljstvom Fotosaveza Srbije (2018/41).

Kontakt

Adresa: Josifa Marinkovića 5
26000 Pančevo

Mobilni: +381 (0) 64 264 0055 

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas i putem...