Koncert u Alibunaru Koncert u Alibunaru Opština Alibunar

Veče za pamćenje: Novogodišnji koncert mladih i talentovanih vokalnih izvođača opštine Alibunar

  • Objavljeno u
  • Autor  Z.M.

Centar za kulturu opštine Alibunar, u saradnji sa opštinom Alibunar, večeras u domu kulture Vladimirovac, održao je novogodišnji koncert pod nazivom “Muzička čarolija”, koji se održava drugu godinu za redom.

Predstavili su se mladi i talentovani vokalni izvođači iz cele opštine Alibunar, a pratili su ih dečji i omladinski folklorni ansambli Vladimirovca.

U divnoj novogodišnjoj atmosferi Doma kulture Vladimirovac, sa puno emocija i pažnje, svi prisutni su uživali u izvođenju srpskih i rumunskih folklornih koreografija, koje su izveli naši najmlađi folklorni ansambli, vođeni iskusnim koreografima Bukur Benonijem i Suzanom Pavlović.

Slušali su sa oduševljenjem pravu muzičku čaroliju, koju su im priredili vokalni i instrumentalni virtuozi Leonid Ardeljan, Inđić Ognjen, Andrei Tapalaga, Nikola Petrović Vasiljević,George Murgu, Šošdean Maribel, Šajn Rade, Živku Sorin, uz muzičku pratnju i aranžman našeg Orkestra Centra za kulturu.

“Muzička čarolija” osmišljena je tako da se mladim vokalnim i instrumentalnim solistima, iz cele opštine Alibunar, podari podrška u daljem radu na razvoju muzičkog stvaralaštva, ali i afirmaciji, koju ovi mladi umetnici zaslužuju.

Prošle godine “Muzička čarolija” bila je realizovana u online formatu, na YouTube kanalu Centra za kulturu opštine Alibunar, a večeras su solisti nastupili pred divnom publikom Vladimirovca.

Ovi mladi umetnici, kojima je pesma i muzika opredeljenje, koji školuju svoj glas i čiji je talenat priznat mnogobrojnim nagradama, na festivalima u zemlji i inostranstvu, kažu da je najveća nagrada podrška publike iz svog mesta, svoje opštine.

Kontakt

Adresa: Josifa Marinkovića 5
26000 Pančevo

Mobilni: +381 (0) 64 264 0055 

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas i putem...