Zorana Bratić je uručila ugovore poljoprivrednicima Zorana Bratić je uručila ugovore poljoprivrednicima Opština Alibunar

Opština Alibunar potpisala 140 ugovora sa poljoprivrednicima

  • Objavljeno u
  • Autor  Z.M.

U opštini Alibunar danas je potpisano 140 ugovora iz Programa mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja opštine Alibunar za 2021. godinu na koje je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije dalo saglasnost.

Ugovori koje su potpisali bili su na osnovu konkursa:

- Investicije u poljoprivrednu imovinu gazdinstva – nabavka opreme za pčelarstvo
- Kreditna podrška – finansiranje odnosno sufinasiranje kamate za poljoprivredne kredite
- Sufinansiranje troškova veterinarskih usluga i nabavke lekova
- Osiguranje useva, plodova, višegodišnjih zasada, rasadnika i životinja
- Regres za reproduktivni materijal

Takođe u prethodnom periodu lokalna samouprava bila je na raspolaganju svim zainteresovanim poljoprivrednicima u vidu pružanja informacija koje se odnose na pomenute konkurse. Shodno tome da je opština Alibunar pretežno orijentisana na poljoprivrednu proizvodnju ovaj program podrške ima svrhu da u što većoj meri razvije ovaj segment i unapredi poslovanje i položaj poljoprivrednika sa njene teritorije.

Predsednica opštine Alibunar, Zorana Bratić, ističe da je neophodno da kroz adekvatne programe podrške razvijamo ono što jeste najveći potencijal u našem okruženju, jer na taj način gradimo uspešniju opštinu orijentisanu na više ciljeve i njihovu realizaciju, a samim tim gradimo i jači standard naših sugrađana.

Takođe Bratićeva je naglasila da lokalna samouprava i sledeće godine planira podsticaje u poljoprivredi, uz prethodni sastanak sa poljoprivrednicima kako bi se uvidelo kakva su iskustva i potrebe i koje bi mere donele najbolje efekte.

Kontakt

Adresa: Josifa Marinkovića 5
26000 Pančevo

Mobilni: +381 (0) 64 264 0055 

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas i putem...