Sanacija atarske deponije u Sefkerinu je u toku Sanacija atarske deponije u Sefkerinu je u toku Glas Opova

MZ Sefkerin: Sanacija atarske deponije

  • Objavljeno u
  • Autor  Z.M./Glas Opova

OPOVO/SEFKERIN – Na inicijativu lokalnih poljoprivrednika Mesna zajednica Sefkerin je uz podršku lokalne samouprave sprovela radove na čišćenju i sanaciji deponije koja se nalazi neposredno uz glavni atarski put.

Radove su obišli predsednik opštine Opovo Miloš Markov, pokrajinski poslanik Predrag Ginculj i predsednik Saveta mesne zajednice Sefkerin Stevan Stankov.

Pored radova na sanaciji deponije Predrag Ginculj najavljuje i nastavak radova na rehabilitaciji postojećeg atarskog puta.

U Sefkerinu radimo čišćenje deponije koja već godinama stvara velike probleme poljoprivrednicima. To je na zahtev svih poljoprivrednika koji su se obratili članovima Saveta mesne zajednice. Mi smo brzo reagovali. Deponija je dužine oko 200 metara i mi ćemo je danas i sutra kompletno sanirati. Želim ovom prilikom da kažem da ćemo i ovaj atarski put koji smo krenuli da radimo prošle godine nastaviti da radimo za nekoliko dana, odnosno urađena kompletna rekonstrukcija puta, izjavio je Ginculj.

Poljoprivrednik Jovan Petrov ukazuje na problem deponija kao rezultat nesavesnog ponašanja, kao i potrebu da se ovaj za sefkerinske poljoprivrednika značajan atarski put što kvalitetnije uradi.

Ovaj put je počeo jesenas da se radi. Donekle je urađen. Sad bi trebalo da se urade završni radovi, još jedan sloj tucanika ili grebanog asfalta i bilo dobro da se malo poravna. Naravno, da se sklone te divlje deponije. Pogotovo ovde pored puta i da se jednom prekine sa bacanjem smeća, jer postoje lokacije gde se baca smeće, poručio je Petrov.

Na kraju apel građanima Sefkerina ali cele opštine Opovo da otpad distribuiraju na mesta koja su za to predviđena, jer pravljenjem divljih deponija zagađujemo sredinu u kojoj svi zajedno živimo.

Kontakt

Adresa: Josifa Marinkovića 5
26000 Pančevo

Mobilni: +381 (0) 64 264 0055 

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas i putem...