Vetrozaštitni pojas kod Ivanova blizu Pančeva Vetrozaštitni pojas kod Ivanova blizu Pančeva S.M.

Ministarstvo zaštite životne sredine sa blizu 100 miliona dinara finansira projekte pošumljavanja

  • Objavljeno u
  • Autor  Z.M.

Ministarstvo zaštite životne sredine objavilo je preliminarnu rang listu projekata pošumljavanja koji će biti podržani sa blizu 100 miliona dinara.

Za sredstva koja se preko javnog konkursa dodeljuju iz Zelenog fonda u konkurenciji je bilo 52 projekta. Na listi dobitnika novca je 38 projekata pošumljavanja gradova i opština.

Više od milion dinara državne podrške odobreno je za projekte pošumljavanja u opštinama Srbobran, Trstenik, Opovo, Priboj, Čajetina, Vrnjačka Banja, Inđija, Ćićevac, Irig, Temerin, Kosjerić, Negotin, Stara Pazova, Apatin, Plandište i Kula.

Na preliminarnoj listi dobitnika su, između ostalih, i gradovi Pančevo, Smederevo, Vršac, Valjevo, Zrenjanin, Novi Pazar, Pirot, Novi Sad, Leskovac, Niš, Čačak, Šabac i Kraljevo.

Pančevu je odobreno 4 miliona dinara za projekat "Zeleni vetrozaštitni pojas grada Pančeva u 2021. godini". Opštini Opovo odobreno je 1,8 miliona dinara za projekat "Podizanje poljozaštitnog pojasa duž lokalnog puta".

Vršcu je odobreno 529.504 dinara za projekat "Revitalizacija šumskih staništa zaštićenog staništa "Mali vršački rit", a Opštini Plandište odobreno je blizu 2 miliona dinara za projekat "Meliorizacija degradiranih i erodiranih zemljišta podizanjem šuma uz primenu novih tehnologija radi zaštite od eolske erozije i dezertifikacije".

Objavljivanjem preliminarne liste stekli su se uslovi da učesnici konkursa ostvare uvid u dokumentaciju. Primedbe na listu se mogu podneti u roku od osam dana.

Kontakt

Adresa: Josifa Marinkovića 5
26000 Pančevo

Mobilni: +381 (0) 64 264 0055 

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas i putem...