Akcija je održana 18. septembra na obali Tamiša Akcija je održana 18. septembra na obali Tamiša Glas Opova

U ekološkoj akciji očišćen deo obale Tamiša kod sportsko-rekreativnog centra u Opovu

  • Objavljeno u
  • Autor  Z.M.

Opovački eko volonteri su u subotu, 18. septembra organizovali još jednu akciju čišćenja obale Tamiša kod sportsko-rekreativnog centra. Učestvovalo je tridesetak volontera, a od toga je bilo dvadesetak dece iz AK „Spartak“ i KK „Agros Basket“, koja su dala veliki doprinos rezultatima ove akcije.

Sakupljeno je oko 20 džakova smeća. Javno preduzeće „Mladost“ Opovo je organizovalo odnošenje smeća na deponiju. Postavljeno je i šest drvenih tabli sa porukama koje bi trebalo da motivišu izletnike i šetače, kao i sve one koji borave u prirodi, da povedu više računa o zaštiti životne sredine.

Cilj ove akcije je da se skrene pažnja javnosti da je priroda zagađena i da moramo svi zajedno da se trudimo. Ne samo da očistimo sve što možemo, već i da prenosimo svima poruku o značaju očuvanja životne sredine. Naročito mlađim generacijama kojima to ostavljamo u nasleđe, izjavila je koordinatorka akcije Dragana Avramović.

Učesnici akcije kažu da ova akcija neće biti poslednja ove godine. Imaju nameru da ovu praksu nastave dokle god bude bilo potrebe.

Kontakt

Adresa: Josifa Marinkovića 5
26000 Pančevo

Mobilni: +381 (0) 64 264 0055 

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas i putem...