Novo igralište u naselju Solara u Pančevu Novo igralište u naselju Solara u Pančevu JKP Zelenilo

Novo dečje igralište u naselju Solara u Pančevu i zasađene nove sadnice

  • Objavljeno u
  • Autor  Z.M.

Javna zelena površina u naselju “Solara” u Pančevu, čija je rekonstrukcija upravo završena, u prethodnim nedeljama je doživela potpunu transformaciju.

Sa ciljem da omogući bezbednu igru deci iz okolnih zgrada, kao i mališanima iz obližnjeg vrtića koji nema sopstveno dvorište, tako i prijatan boravak i odmor za starije sugrađane, JKP “Zelenilo” je početkom septembra započelo kompletnu rekonstrukciju ove površine.

 

IMG 6acd72ed96786e1214558adef06a1324 V

 

Posle zemljanih radova, čime je započeta rekonstrukcija, te kompletnog ograđivanja ovog prostora, u cilju veće bezbednosti najmlađih, usledilo je popločavanje staza i platoa behaton elementima u površini od preko 200 kvadratnih metara. U narednoj fazi, radnici JKP “Zelenilo” postavili su gumenu podlogu od tartan ploča, a ubrzo zatim i jedanaest novih sprava za igru. Na mestu nekadašnjih, postavljeni su novi golovi za mali fudbal, dok su trg i prostor oko platoa sa igralištem opremljeni sa šest novih klupa i korpama za otpatke, kaže Danilo Bjelica direktor JKP “Zelenilo”.

Po završenim građevinskim radovima, doneta je nova plodna zemlja, teren iznivelisan, posejana je trava i zasađeno je 30 novih stabala lišćara i četinara, a usađeno je i više od 60 sadnica ukrasnog žbunja.

 

IMG d29a517ae3b85a9792aaf497f8d9a7a4 V

 

Današnji izgled ovog parka, kao i igrališta u naseljima Strelište i Gornji grad, gde se završetak radova očekuje u narednim danima, rezultat su saradnje JKP “Zelenilo” i Grada Pančeva, uz čiju podršku je ovaj projekat i realizovan. JKP “Zelenilo” se, pored svojih raznovrsnih i redovnih delatnosti, stara o osamdeset dečjih igrališta na teritoriji Grada Pančeva, rekao je Danilo Bjelica.

Kontakt

Adresa: Josifa Marinkovića 5
26000 Pančevo

Mobilni: +381 (0) 64 264 0055 

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas i putem...