Sibirski brest je zasađen na potezu vetrozaštitnog pojasa između Barande i Sakula, dok je crvenolisna japanska šljiva, kao ukrasno drvo, namenjena za parkove Sibirski brest je zasađen na potezu vetrozaštitnog pojasa između Barande i Sakula, dok je crvenolisna japanska šljiva, kao ukrasno drvo, namenjena za parkove Glas Opova

Akcija pošumljavanja vetrozaštitnog pojasa i parkova u Opovu Istaknut

  • Objavljeno u
  • Autor  Glas Opova

OPOVO – Više od 60 volontera iz opovačkih javnih ustanova i preduzeća učestvovalo je u nastavku akcije pošumljavanja koju organizuje i sprovodi lokalna samouprava.


Za potrebe ove ekološke akcije nabavljeno je 1.700 sadnica sibirskog bresta i 56 sadnica crvenolisne japanske šljive, a sredstva od 200.000 dinara su obezbeđena iz budžeta Opštinske uprave Opovo, odnosno iz Fonda za zaštitu životne sredine.

Sibirski brest je zasađen na potezu vetrozaštitnog pojasa između Barande i Sakula, dok je crvenolisna japanska šljiva, kao ukrasno drvo, namenjena za parkove.

Akciji su se pridružili zaposleni iz svih javnih ustanova na području opštine Opovo, tu je naravno i osnovna škola i đaci osmog razreda, koji će danas sprovesti deo akcije u Opovu, a mi ostali radimo potez Baranda – Sakule u delu koji još uvek nije pošumljen, odnosno u onom delu gde su se prošlogodišnje sadnice osušile ili bile uništene od strane ljudi ili neke mehanizacije, izjavila je načelnica Opštinske uprave Opovo Ankica Jožika.

 

opovo sadnja uparku


U opovačkom parku učenici osmog razreda su posadili 26 sadnica crvenolisne japanske šljive, dok će ostatak biti posađen u parkovima u Sakulama, Barandi i Sefkerinu.

Izvor: Glas Opova

Kontakt

Adresa: Josifa Marinkovića 5
26000 Pančevo

Mobilni: +381 (0) 64 264 0055 

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas i putem...