Radionica japanskih stručnjaka o pesticidima Istaknut

  • Objavljeno u
  • Autor  V.J.P.

Radionica o pesticidima, uz praktičan rad, biće održana danas od 10 do 15 sati u Sali za edukaciju na Oglednom polju poljoprivredne stručne službe Instituta Tamiš u Pančevu.


Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu, PSS Institut Tamiš doo, Sekretarijat za zaštitu životne sredine grada Pančevo i Hyogo Environmental Advancement Association (HEAA) su organizatori radionice, a u planu je i praktični deo, na platou ispred sale za edukaciju.

Vladimir Delja, gradski većnik zadužen za ekologiju, otvoriće skup u ime grada Pančeva i organizatora.

Na skupu će govoriti i Maja Sudimac, dipl. ing. zaštite bilja, iz Instituta Tamiš na temu: “Pesticidi – podela, formulacije, deklaracije i uputstva za primenu i kratak prikaz programa obuke za bezbednu primenu pesticide.

Dr Nobutoshi Ohtsuka, Center for Environmental Science in Saitama, Japan je pripremio predavanje na temu "Pojava neonikotinoidnih pesticida u rečnoj vodi prefekture Saitama u Japanu”, a dr Yuki Haga, Hyogo Prefectural Institute of Environmental Sciences, Kobe iz Japana će govoriti na temu "Zdravstvena provera određivanjem OH-PCB u urinu radnika koji rade sa ovim supstancama”.

Prof. dr Takeshi Nakano, Research Center for Environmental Preservation, Osaka University, Japan, za učesnike radionice pripremio je predavanje na temu "Monitoring pesticide i uništavanje štetočina”, a Nikola Škrbić, dipl. ing. poljoprivredne mehanizacije, PSS Institut Tamiš doo, obradiće temu: "Lična zaštitna sredstva i oprema za pravilnu distribuciju pesticida”.

Radionica je organizovana pod pokroviteljstvom projekta "Podizanje kapaciteta za analizu i mere smanjenja dugotrajnih organskih zagađujućih supstanci u Srbiji" finansiranog od strane Japanske agencije za međunarodnu saradnju (JICA).

Kontakt

Adresa: Josifa Marinkovića 5
26000 Pančevo

Mobilni: +381 (0) 64 264 0055 

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas i putem...