Tema ovog broja je šuma Tema ovog broja je šuma detalj s naslovne strane

Objavljen 9. broj “Ekopedije”

  • Objavljeno u
  • Autor  Grad Pančevo

Sekretarijat za zaštitu životne sredine Gradske uprave grada Pančeva, već petu godinu objavljuje dečji časopis “Ekopedija”, koji je namenjen zaštiti životne sredine i koji se besplatno distribuira četvrtacima svih osnovnih škola u Pančevu i okolnim naseljenim mestima, kao i polaznicima ekoloških sekcija tih škola.

Ovaj projekat je prepoznat i od šire društvene zajednice kao pionirski i, za sada, jedini koji se bavi ekološkim opismenjavanjem mlađe školske populacije. U ovom broju je Goran Trivan, ministar zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije, odgovorio na pitanja pančevačkih učenika, a za rubriku “Časna ekološka” svoje detinjstvo i svoj odnos prema prirodi opisala je Jelica Greganović, novinarka, blogerka i književnica.

Tema ovog broja je šuma. Otuda su zadnje strane ovog broja “Ekopedije” najlepše, jer su ispunjene crtežima koje je kompetentni žiri odabrao kao takve, a koje su crtali učenici od prvog do osmog razreda osnovnih škola. Autori četrdeset najuspelijih radova (20 radova učenika od prvog do četvrtog razreda i isto toliko radova đaka od petog do osmog razreda) putovaće na nagradnu ekskurziju na Čardak, 5. juna, povodom Svetskog dana zaštite životne sredine i biće im organizovana izložba u Holu Gradske uprave grada Pančeva. Otvaranje izložbe je zakazano za 1. jun u 12 sati.

Ekskurziju i likovni konkurs su organizovali Sekretarijat za zaštitu životne sredine Gradske uprave grada Pančeva i Šumsko gazdinstvo “Banat” Pančevo.

 

ekopedija broj 9

Kontakt

Adresa: Josifa Marinkovića 5
26000 Pančevo

Mobilni: +381 (0) 64 264 0055 

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas i putem...