Dečji hor Vokal kids zasadio je svoje drvo Dečji hor Vokal kids zasadio je svoje drvo Pančevo MOJKraj

Pančevo: u naselju Kotež 2 zasađeno 120 sadnica lišćara Istaknut

  • Objavljeno u
  • Autor  Z.M.

Grad Pančevo nastavlja sa pošumljavanjem zelenih površina u različitim delovima grada. U naselju Kotež 2 posađeno je oko 120 sadnica lišćara, a građani su imali priliku i da glasaju za naziv budućeg parka.

Zoran Deranić, akademski slikar, Nikola Vlajić, etnolog u penziji i publicista, i Jelena Cvetić, dirigent hora „Vocal kids“ i profesorka u Muzičkoj školi „Jovan Bandur“, pridružili su se akciji sadnje zelenila na Kotežu 2. Svoje drvo zasadili su i gradonačelnik Pančeva, članovi gradskog veća, poznati umetnici, sportisti, direktori komunalnih preduzeća i ustanova, odbornici, narodni poslanici, članovi kulturno-umetničkih društava i sportskih klubova.

Maja Vitman, gradska menadžerka podsetila je da je lokacija na kojoj je zasađeno drveće centralni deo naselja.

Ovo je praktično srce Koteža, doduše do sada nedovoljno iskorišteno. Odlučili smo se upravo za ovu parcelu jer se nalazi u blizini sportskih terena, a Kotež inače već tradicionalno organizuje Sportske dane. Svake godine barem jednu akciju Sportskih dana imamo. Na ovaj način ćemo oplemeniti ovaj prostor i ovo je treća akcija u nizu od strane Grada Pančeva. Ovom prilikom ćemo posaditi 120 sadnica, oplemeniti ovaj prostor koji će dodatno biti uređen sa eko stazama, klupama, stubnim kantama i videćemo takođe neko eko igralište da postavimo, rekla je Maja Vitman.

 

Akcija sadnje na Kotezu 2

 

Akciju su podržale mnoge javne ličnosti, sportisti, glumci, muzičari, a među njima i članovi dečjeg hora Vokal kids koji su zajedno sa svojom dirigenticom Jelenom Cvetić zasadili svoje drvo u naselju Kotež.

Jelena Cvetić, dirigent hora Vokal kids smatra da je ovo prelepa akcija.

Mislim da svako treba da se odazove. Ja sam ovde došla sa mojim članovima hora i mi uopšte kroz naš repertoar i kroz pesme negujemo jako tu svest kod dece o zdravoj sredini i o bavljenju sportom i jednom zdravom životu, tako da evo sad smo to sve što radimo i čemu ih učimo ovde u praksi uradili. Nadam se da svako treba svojim dobrim primerom ovaj da pokaže deci kako treba da čuvamo. Pančevo je industrijski grad i treba da mu zasadi svako bar jedno drvo zbog, da bi za koju godinu mogli svi da udahnemo kiseonik u našem gradu, rekla je Jelena Cvetić.

 

85142259 2446038019042341 1316182978283438080 o

 

Saša Pavlov, gradonačelnik Pančevo zadovoljan je što se nastavlja akcija Zasadi drvo i što je sve veći i odziv samih građana.

Ovo nam je treća akcija od decembra kada smo počeli. Zasadili smo jednu trećinu predviđenih stabala. S obzirom da 3.000 stabala treba da zasadimo, danas smo prešli tu magičnu brojku od 1.000. Na ovom mestu 120 stabala. Veliki broj dece, veliki broj ljudi. Po meni cilj već ispunjen a to je animacija ljudi na sadnju drveća na razvijanju novih pluća grada i nastavljamo dalje, izjavio je gradonačelnik Pavlov.

Akcija Zasadi drvo počela je u decembru sadnjom na tamiškom keju. Planirano je da se tokom sezone sadnje na različitim lokacijama zasadi 3000 sadnica različitih vrsta drveća. Pored sadnica tuja, crnog bora i javora, biće posađene i sadnice breza, jasena, lipa i platana. Odabrano je i predviđeno više lokacija zelenih površina u gradu Pančevu na kojima će biti zasađene pomenute sadnice u narednih nekoliko meseci.

 

84946944 2446038319042311 2532861910894772224 o

 

Akciju "Zasadi drvo" podržale su brojne društveno odgovorne kompanije, volonteri, ali i javne ličnosti, među kojima su Dušan Borković, šampion Evrope u automobilizmu, Slobodan Bitević, svetski šampion u karateu, Anja Crevar, juniorska šampionka Evrope u plivanju, Zoran Gajić, predsednik Odbojkaškog saveza Srbije, svetski stručnjak i osvajač zlatne medalje na Olimpijadi, Žikica Milosavljević, slavni srpski rukometaš i trener, Vuk Vučković, slikar i dobitnik Novembarske nagrade grada Pančeva, glumci Milenko Pavlov i Nenad Heraković, pozorišni reditelj i direktor pozorišta "Pinokio" Vladan Đurković, Dejan Trifunović i KUD "Stanko Paunović", najbolji koreograf i folklorni ansambl u Srbiji, Ivan Milivojević, trener kluba "Sportiko", članovi AK Tamiš osvajači više od 50 medalja na takmičenjima i trener Zoran Kocić, Sportski savez Pančevo, kao i mnoga druga kulturno-umetnička društva, udruženja, srednje i osnovne škole.

Kontakt

Adresa: Josifa Marinkovića 5
26000 Pančevo

Mobilni: +381 (0) 64 264 0055 

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas i putem...