Cilj projekta je unapređenje kapaciteta grada Pančeva za bolju kontrolu ambrozije kao važnog alergena i prirodnog emitera PM čestica putem osavremenjavanja opreme za košenje ambrozije, sprovođenja kampanja uklanjanja ambrozije, monitoringa polena, podizanja svesti javnosti o značaju uklanjanja ambrozije i informisanje o načinima kako da se to uradi u domaćinstvima Cilj projekta je unapređenje kapaciteta grada Pančeva za bolju kontrolu ambrozije kao važnog alergena i prirodnog emitera PM čestica putem osavremenjavanja opreme za košenje ambrozije, sprovođenja kampanja uklanjanja ambrozije, monitoringa polena, podizanja svesti javnosti o značaju uklanjanja ambrozije i informisanje o načinima kako da se to uradi u domaćinstvima MZ Jabuka

UNDP i Grad Pančevo potpisali ugovor o realizaciji projekta „Mere za unapređenje kvaliteta vazduha u Pančevu“

  • Objavljeno u
  • Autor  Z.M.

PANČEVO - Grad Pančevo i UNDP potpisali su ugovor za realizaciju projekta „Mere za unapređenje kvaliteta vazduha u Pančevu“.


Ovaj projekat Grada Pančeva deo je projekta „EU za Zelenu agendu u Srbiji“, koji, uz tehničku i finansijsku podršku Evropske unije i u partnerstvu sa Ministarstvom zaštite životne sredine, sprovodi UNDP u saradnji sa Ambasadom Švedske i Evropskom investicionom bankom (EIB), uz dodatna finansijska sredstva koja su obezbedile vlade Švedske, Švajcarske i Srbije.

Projekat „Mere za unapređenje kvaliteta vazduha u Pančevu“ sprovodiće Grad Pančevo u partnerstvu sa JKP „Zelenilo“ Pančevo u narednih godinu dana (od 1.12.2023. do 31.11.2024. godine).

Cilj projekta je unapređenje kapaciteta grada Pančeva za bolju kontrolu ambrozije kao važnog alergena i prirodnog emitera PM čestica putem osavremenjavanja opreme za košenje ambrozije, sprovođenja kampanja uklanjanja ambrozije, monitoringa polena, podizanja svesti javnosti o značaju uklanjanja ambrozije i informisanje o načinima kako da se to uradi u domaćinstvima, saopšteno je iz Gradske uprave Pančevo.

Vrednost sufinansiranja obezbeđenog kroz inicijativu „EU za Zelenu agendu u Srbiji“ je 42.980 USD, što iznosi 50% vrednosti projekta, a Grad Pančevo će preostalih 50% sufinansirati iz svojih redovnih programa za monitoring polena i uklanjanje ambrozije sa teritorije grada Pančeva.

Kontakt

Adresa: Josifa Marinkovića 5
26000 Pančevo

Mobilni: +381 (0) 64 264 0055 

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas i putem...