U današnjoj akciji iz reke je vađeno drveće koje ometa bezbednu plovidbu U današnjoj akciji iz reke je vađeno drveće koje ometa bezbednu plovidbu Goran Šinik

Organizovana akcija izvlačenja stabala iz plovnog puta reke Tamiš

  • Objavljeno u
  • Autor  Z.M.

U Pančevu je održana tradicionalna akcija čišćenje plovnog puta reke Tamiš koja se organizuje već nekoliko godina pred početak nautičke sezone, ali i u kasnu jesen kada se sezona privede kraju.

iru akcije čišćenja iz reke su izvađena i isečena velika debla koja ometaju sigurnu plovidbu. Obuhvaćen je potez od železničkog mosta do ušća Tamiša u Dunav (kod svetionika). Bilo je uključeno više plovila i više desetina učesnika.

Tokom zime određeni broj stabala je pao u plovni put i ostao je u mulju i samom koritu, tako da su volonteri i članovi ribolovačkog udruženja izvadili ta debla iz korita, očistili plovni put i obezbedili bezbednu plovidbu za sve sugrađane koji čamcima plove po Tamišu i Dunavu.

 

Dragan Milenkovic udruzenje ribolovaca Tamis

 

Dragan Milenković, predsednik Udruženja sportskih ribolovaca i nautičara „Tamiš“ Pančevo kaže da su se on i deo njihovih članova rado uključili u akciju čamcima, jer plutajuća stabla a posebna ona u mulju i vodi predstavljaju ozbiljan problem za bezbednu plovidbu.

 

BMW50094

 

Aleksandar Stevanović, gradonačelnik grada Pančeva kaže da je organizovanje akcije čišćenja Tamiša pun pogodak, jer veliki broj sugrađana ali i gostiju koriste gradski katamaran kako bi Pančevo videli iz jedne druge perspektive, s reke.

Izuzetno je bitno da se očisti plovni put zbog dobre plovidbe, ali pre svega zbog bezbednosti svih učesnika u rečnom saobraćaju, tako i gradskog katamarana. Važno je da korito reke Tamiš bude čisto. Poznato je da veliki broj Pančevaca ima svoje čamce i jahte i da svoje slobodno vreme provode na reci, rekao je Aleksandar Stevanović, gradonačelnik Pančeva.

 

Aleksandaar Stevanović

 

Organizator akcije čišćenja je Udruženje Oblak iz Pančeva. Ove godine u realizaciji akcije pomažu i članovi Udruženja sportskih ribolovaca i nautičara „Tamiš“, veliki broj volontera, aktivisti Srpske napredne stranke Gradskog odbora Pančevo, Grad Pančevo i gradska preduzeća.

 

Kontakt

Adresa: Josifa Marinkovića 5
26000 Pančevo

Mobilni: +381 (0) 64 264 0055 

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas i putem...