Ovako je bilo prošle godine na jezeru u Kačarevu Ovako je bilo prošle godine na jezeru u Kačarevu Z.M.

Za kupanje bezbedno jedino jezero u Kačarevu

  • Objavljeno u
  • Autor  Z.M.

Prema prvim ovogodišnjim analizama Zavoda za javno zdravlje Pančevo o kvalitetu površinskih voda, voda za kupanje ispravna je jedino u Kačarevačkom jezeru, dok se kupanje na Tamišu, Dunavu i Ponjavici ne preporučuje.

Prvo ovogodišnje ispitivanje kvaliteta voda za kupanje urađeno je 18. juna, a kao i ranijih godina voda je uzorkovana na devet mesta sa kupališta na Tamišu, Dunavu i Ponjavici.

Dr Dubravka Nikolovski iz Zavoda za javno zdravlje u Pančevu saopštila je da su prvi rezultati pokazali da je za kupanje jedino ispravna voda u Kačarevačkom jezeru. Analize vode iz Tamiša pokazuju da je voda III kategorije, ali da je povećana Ph vrednost i da zato nije za kupanje.

Nakon analize kvaliteta vode na Ponjavici na kupalištima u Omoljici i Banatskom Brestovcu, voda je bila II kategorije, ali je kao i na Tamišu, povišena Ph vrednost što znači da nije preporučljivo kupanje osetljivim osobama.

Voda iz Dunava uzorkovana je kod Bele Stene i na plaži u Ivanovu. Oba uzorka pokazala su da voda nije za kupanje.

Zavod za javno zdravlje je i ove godine sklopio ugovor sa Gradskom upravom Pančeva, tako da će na svakih petnaest dana kontrolisati kvalitet vode na kupalištima.

Kontakt

Adresa: Josifa Marinkovića 5
26000 Pančevo

Mobilni: +381 (0) 64 264 0055 

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas i putem...