Volonteri u Barandi zasadili 5.000 sadnica

  • Objavljeno u
  • Autor  Z.M.

Akcija pošumljavanja sprovedena je na jezeru Lekovito u Barandi od 19. do 23. novembra u okviru programa “Pomozi Odleteću” ekološkog udruženja Discover Serbia.

Oko 150 učesnika, volontera, uspelo je da posadi čak 5.000 sadnica u cilju formiranja vetrozaštitnog pojasa oko samog jezera. U sadnji su učestvovali zaposleni BlackRock kompanije uz stručni nadzor Discover Serbia tima sa pet inženjera šumarstva i četvoročlanim timom eksperat Šumske medicine.

Organizator celokupnog događaja Vladimir Pavlović ističe da su ovakve akcije pravi način da se populacija iz urbanih sredina vrati prirodi i pravim vrednostima.
Poziva sve društveno odgovorne i ekološki osvešćene kompanije koje žele da daju doprinos očuvanju životne sredine da se jave stručnom timu udruženje, za zajedničko kreiranje ekoloških kampanja, ili da se priključe nekoj od zakazanih akcija oglašenih na sajtu www.discoverserbia.rs.

 

diskaver serbia promo

 

Vladimir Pavlović, po struci inženjer šumarstva, smatra da su ovakvi dogadjaji višestruko korisni, kako za naše društvo tako i za prirodu, i da zbližavaju učesnike na mnogo neposredniji način nego klasični team building događaji.

To je jedan od osnovnih razloga zbog čega je ovo udruženje u 2021. godini patentiralo Eko team building ture i organizovalo nekoliko sličnih dogadaja, u kojima su uglavnom zaposleni u IT kompanijama, čistile obale reka i divlje deponije uz propratne zabavno-rekreativne sadržaje.

Pomenutoj akciji pošumljavanja u Barandi prethodila je Eko info sesija koja je predstavila učesnicima važnost procesa očuvanja i unapređenja raznolikosti biosistem, a u toku same akcije sproveden je i čas Šumske medicine uz podršku Gorane Isailović predsednice Medical Spa Asocijacije Srbije.

 

diskaver serbia promo baranda

 

U okviru događaja mislilo se i na najmladje za koje je Dečji Inovacioni Centar spremio ceo niz edukativnih aktivnosti koje potenciraju učenje kroz igru robotike i programiranja korišćenjem Lego Education setova.

Kontakt

Adresa: Josifa Marinkovića 5
26000 Pančevo

Mobilni: +381 (0) 64 264 0055 

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas i putem...