Počela je sadnja drveća u krugu Rafinerije nafte Pančevo Počela je sadnja drveća u krugu Rafinerije nafte Pančevo Z.M.

U krugu Rafinerije u Pančevu sadi se 500 platana i javora

  • Objavljeno u
  • Autor  Z.M.

U krugu Rafinerije nafte Pančevo i okolini započela je akcija sadnje 500 mladih stabala platana i javora. Novi drvoredi platana i javora u dužini od 2,5 kilometra ulepšaće deo Pančeva u kom se nalazi Rafinerija, ali i blagotvorno uticati na kvalitet vazduha.

Početku sadnje prisustvovali su predstavnici NIS-a, Ministarstva za zaštitu životne sredine i Grada Pančeva zasadivši po jednu sadnicu u krugu rafinerije.

U pitanju je donacija NIS-a Gradu Pančevu u visini od pet miliona dinara čime je kupljeno 500 sadnica javorolisnog platana i srebrnolisnog javora visine oko tri i po metra.

Pored zaposlenih u NIS-u, pomoć prilikom sadnje pružaju i članovi kluba volontera i pančevačko JKP “Zelenilo”. Ovakvim akcijama u NIS-u žele da potvrde da ostaju posvećeni zaštiti životne sredine i sprovođenju "zelene" agende.

 

267268837 322585116178406 678349181190850120 n

 

Ivana Hadži Stošić, državna sekretarka u Ministarstvu zaštite životne sredine, tom prilikom je istakla značaj ovakvih akcija i naglasila da kompanije na ovaj način učestvuju u ostvarenju jednog od nacionalnih prioriteta, a to je poboljšanje kvaliteta vazduha.

Sadnjom preko 500 stabala javora i platana, kompanija NIS je i ovoga puta pokazala društvenu i ekološku odgovornost, kao i to da im je zaštita životne sredine primarna u poslovanju. Kao što znate, ministarstvo je i ove godine raspisalo tri javna konkursa za podršku lokalnim samoupravama za projekte kojima je cilj poboljšanje kvaliteta vazduha, a sa gradom Pančevo potpisan je i memorandum o saradnji. Ove godine, zajedno sa kompanijom NIS u okviru programa društvene odgovornosti „Zajednici, zajedno“, podržali smo 29 projekata iz oblasti zaštite životne sredine, istakla je Hadži Stošić.

Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora NIS-a je podsetio na uspešnu saradnju kompanije sa Ministarstvom zaštite životne sredine i Gradom Pančevom i naglasio da će i u narednom periodu NIS nastaviti da ulaže u ekološke projekte.

Kompanija NIS je zajedno sa našim prijateljima iz Ministarstva za zaštitu životne sredine i Grada Pančeva organizovala ovu ekološku akciju kojom prenosimo snažnu poruku - da je ekologija naš glavni cilj, da je zaštita životne sredine naše strateško opredeljenje i da naša kompanija od toga neće odustati, istakao je Smirnov.

 

266021302 1301987050243088 3861941430023203469 n

 

Predrag Živković, član Gradskog veća za komunalne poslove grada Pančeva naveo je značaj dugogodišnje saradnje u okviru ekoloških i društveno odgovornih projekata sa kompanijom NIS.

Sa zadovoljstvom učestvujemo u akciji sadnje više od 500 stabala, za šta je NIS donirao sredstva. Ovo nije prvi put da kao grad učestvujemo u jednoj od akcija čiji je domaćin kompanija NIS, to smo činili i u prethodnom periodu, posebno kada su ekološke teme u pitanju, kada se radi o uređenju i čišćenju gradskog priobalja, tako da ćemo i u narednom periodu nastaviti da podržavamo svaku akciju koja ima društveno odgovoran karakter, izjavio je Živković.

Ovakvim akcijama kompanija doprinosi ostvarenju cilja Održivog razvoja Ujedinjenih nacija o zaustavljanju klimatskih promena i njenih posledica.

Stalnim ulaganjima u modernizaciju Rafinerije nafte Pančevo i početkom rada “Duboke prerade” NIS je dodatno smanjio emisije zagađujućih materija u vazduh iz rafinerijskih postrojenja. Od 2009. godine kompanija NIS je u ekološke projekte u različitim segmentima poslovanja uložila oko 120 miliona evra, kaže Vladimir Gagić, direktor Rafinerije nafte Pančevo.

 

266237293 213034600903789 9021159698669228994 n

 

U narednom periodu ova kompanija planira veliki broj akcija u saradnji sa ministarstvom za zaštitu životne sredine i gradom Pančevom.

Rafinerija nafte Pančevo je prvo energetsko postrojenje u Srbiji koje je dobilo integrisanu IPPC dozvolu kojom se potvrđuje da su svi proizvodni procesi usklađeni sa najvišim evropskim i domaćim ekološkim propisima.

 

predstavnici NIS Ministarstva i Grada Pančeva sadili drveće u Rafineriji

Kontakt

Adresa: Josifa Marinkovića 5
26000 Pančevo

Mobilni: +381 (0) 64 264 0055 

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas i putem...