Pokrajinska poslanica Ivana Rosić i deca iz naselja zajedno su zasadili jelke u Parku reformacije u Vojlovici Pokrajinska poslanica Ivana Rosić i deca iz naselja zajedno su zasadili jelke u Parku reformacije u Vojlovici Z.M.

Nove jelke u Parku reformacije u Vojlovici, poklon „JKP“ Zelenila

  • Objavljeno u
  • Autor  Z.M.

Sadnja jelki s busenom osvojenih u novogodišnjoj nagradnoj igri pančevačkog JKP „Zelenila“ organizovana je danas u Parku reformacije u Vojlovici.

Prvo mesto za najlepše ukrašenu jelku na javnoj površini pripalo je Mesnoj zajednici Vojlovica, a kao nagradu osvojili su pet jelki s busenom.

Aleksandra Ćupić iz JKP „Zelenila“ kaže da su jelke koje su dodeljene za drugo i treće mesto već posađene.

Grad Pančevo i Zelenilo pred Novu godinu su po prvi put organizovali takmičenje za najlepše ukrašenu jelku na otvorenom. Vojlovčani su osvojili pet jelki s busenom i danas smo ih posadili zajedno sa meštanima. Nastavićemo i sledeće godine sa ovom akcijom, jer je lepo prihvaćena, a kao rezultat dobijamo još površina pod zelenilom. U Parku reformacije prethodnih nekoliko dana zasađeno je još drveća. Zelenilo inače gde god ima mesta sadi drveće, jer nam je ozelenjavanje jedna od prioritetnih aktivnosti, kaže Aleksandra Ćupić iz „Zelenila“.

 

273062243 681219133229342 352636567990831564 n

 

Nevena Marković živi u Vojlovici. Uključila se u današnju akciju sadnje novogodišnjih jelki, jer je htela da pomogne Mesnoj zajednici koja na različite načine nastoji da uredi park i naselje.

Stalno se nešto radi i organizuje. Drago mi je što su dobijene jelke u nagradnoj igri zasađene u parku i što su i deca imala mogućnost da učestvuju u sadnji, jer će im one omogućiti da i dalje udišu čist vazduh. Vojlovčani rado borave u parku. Tu su nam dve crkve, mesna zajednica, ambulanta, pošta, dečja igrališta... Sve nam je u krugu parka. Ovde stalno ima puno dece i omladine. Sami građani dosta brinu o zelenilu i čuvaju ga, posebno zato što se i mnogi drugi, kao ja, priključuju raznim akcijama za uređenje celog naselja, kaže Nevena Marković.

 

jelke u vojlovici

 

Lale Mladenović, potpredsednik Mesne zajednice Vojlovica potvrđuje da se meštani rado uključuju u ovakve akcije, jer im je važno da naselje bude zeleno.

Prošle godine smo imali akciju sadnje trešanja u centralnim ulicama, sad smo posadili jelke, biće opet sadnji trešanja u ostalim delovima Vojlovice. Svi želimo da nam park bude funkcionalan s puno zelenila, da imaju gde da se odmaraju. Bake s unucima često ovde borave, imamo i letnjikovac. Počeli su i rođendane da proslavljaju u parku. Ovo je pravo mesto okupljanja svih generacija. Sledeće nedelje ćemo dobiti 15 stubnih kanti koje ćemo postaviti u parku, kako bismo još više brinuli o parku“, kaže Lale Mladenović.

Kako nam je objasnila Ivana Rosić, pokrajinska poslanica Srpske napredne stranke iz Vojlovice, nagrađena jelka ukrašena je zajedno sa decom iz vrtića i sa zainteresovanim meštanima, pa je zato odlučeno da se i dobijene jelke zasade u novoj zajedničkoj akciji u Parku reformacije, mestu okupljanja svih Vojlovčana.

 

sadnja u vojlovici u parku


Ovim je nastavljeno ozelenjavanje Vojlovice kako bi i boravak u parku svima bio još prijatniji. Želeli smo da podstaknemo naše stanovništvo u Vojlovici da razmišlja više o tome koliko je važno brinuti o životnoj sredini i čuvati svoje okruženje. Prošle godine smo proleće dočekali sadnjom 500 stabala jestivih trešanja u tri centralne ulice u Vojlovici. U želji da malo više uključimo najmlađe u brigu o stablima u našem parku, sproveli smo i anketu među decom kako bi želeli da se novozasađene jelke zovu. Kada budemo radili sadnju trešanja ponovo ove godine odabraćemo nazive jelki i postaviti table s nazivom. Verujemo da će to doprineti većoj uključenosti najmlađih u brigu o svakom stablu u naselju. Ovakvim akcijama želimo da podstaknemo decu na aktivnosti koje se tiču fizičkog zdravlja, kreativnosti, druženja. Nedavno smo imali i akciju pravljenja Sneška Belića. Upravo takve aktivnosti su pokazale da su deca veoma zainteresovana da učestvuju i da vole da se igraju i napolju. Važno je da ih naučimo da je zabava moguća i bez savremenih tehnologija, kaže Ivana Rosić.

Jelke s busenom darovalo je JKP „Zelenilo“, a akciju sadnje organizovala je Mesna zajednica Vojlovica.

vojlovica sadnja jelki

Kontakt

Adresa: Josifa Marinkovića 5
26000 Pančevo

Mobilni: +381 (0) 64 264 0055 

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas i putem...