Igor Mirović i Vanja Udovičić sa saradnicima obišli su renovirani subotički stadion Igor Mirović i Vanja Udovičić sa saradnicima obišli su renovirani subotički stadion Pokrajinska vlada

Mirović: Nastavljamo da pomažemo rekonstrukciju subotičkog stadiona

  • Objavljeno u
  • Autor  Sandra Iršević

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i gradonačelnik Subotice Bogdan Laban obišli su 30. novembra renovirani Gradski stadion u Subotici.

Rekonstruisan je fudbalski teren, atletske staze, svlačionica i prateće prostorije. Postavljena je nova travnata podloga na glavnom terenu i atletska staza sa tartan podlogom. U radove je uloženo oko 90 miliona dinara, od čega je Vlada Republike Srbije učestvovala sa 60 miliona, a

Pokrajina je finansirala postavljanje travnate podloge. Radovi na Stadionu završeni, i sve spremno za prvu utakmicu, kaže gradonačelnik Subotice, Bogdan Laban, koji se zahvalio pokrajinskoj i republičkoj vladi na podršci.

 

29112018 Mirovic Subotica 14 0

 

Subotica je dobila jednu modernu atletsku stazu koja je sada na nivou našeg najvećeg stadiona „Marakane“. Zahvaljujemo se nesebičnoj pomoći jer našo klubovi koji igraju u Ligi Evrope nisu do sada imali mogućnost da igraju na svom stadionu. Siguran sam da će naši sugrađani biti učesnici velikih evropskih i svetskih takmičenja, jer kako ženski tako i muški fidbalski klub „Spartak“ je nešto čime se ovaj grad diči. Subotica je posle 40 godina, zahvaljujući Republičkoj i Pokrajinskoj vladi, dobila atletsku stazu i moderan fudbalski teren, zahvaljujući kome će u budućnosti naš grad biti domaćin velikim fudbalskim utakmicama i takmičenjima, izjavio je gradonačelnik Subotice Bogdan Laban.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović najavio je da se na ovome neće stati i da će biti nastavljena rekonstrukcija subotičkog stadiona.

Gradska uprava grada Subotica priprema projekat za rekonstrukciju tribina i svega onoga što još nije urađeno. Verujem da u naredne dve godine i u toj drugoj poslednjoj fazi možemo da realizujemo poslove koji će završiti rekonstrukciju celog stadiona i Subotica će imati čime da se ponosi. Moćićemo da ugostimo velike klubove iz zemlje i inostranstva u jednom potpuno uređenom ambijentu sa tehnički ispravnim i uređenim podlogama kada je reč o atletici i fudbalu i to je nešto na šta možemo da budemo pomosni. Realizacija ovog velikog projekta dogovorena je na zajedničkoj sednici Republičke i Pokrajinske vlade, i na ovom primeru vidimo da kada zajedno radimo rezultati ne mogu izostati, rekao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, istakavši da sada sportisti imaju kvalitetnije uslove za treniranje.

 

29112018 Mirovic Subotica 13 0

 

Mirović dalje objašnjava da očekuje da za nekoliko dana bude potpisan ugovor za rekonstrukciju stadiona u Zrenjaninu.

Na tim konkretnim primerima, pokazujemo da predano radimo kako bismo u svim sredinama izgradili što bolju sportsku infrastrukturu, kazao je predsednik Mirović.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić rekao je da je ovaj sportski objekat ponos Subotice, da se vidi timski rad i da je cilj da u budućnosti Subotica postane sedište sportskog turizma.

Danas smo na terenu koji je isti ovde u Subotici i bilo gde u Evropi. Jedan moderan fudbalski teren za odigravanje najkvalitetnijih i najbitnijih utakmica. Posebno sam ponosan na novu atletsku stazu. Pre godinu kada sam došao u Subotici mogli ste da vidite rupe na trkačkoj i bacačkoj stazi, a danas vidimo sasvim drugačiju sliku, rekao je Udovičić.

Na proleće planirano je da se nastavi sa rekonstrukcijom stadiona i to: rekonstrukcija tribina, pomoćnih prostorija za zvanična lica, ali i igrače.

 

29112018 Mirovic Subotica 5 0

29112018 Mirovic Subotica 4 0

 

0 potpis ispod teksta za Suboticu

Kontakt

Adresa: Josifa Marinkovića 5
26000 Pančevo

Mobilni: +381 (0) 64 264 0055 

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas i putem...