Tribina će početi u 17.30h u Beogradu Tribina će početi u 17.30h u Beogradu detalj s plakata

Beograd: Tribina „Ekološka i pravedna proizvodnja hrane“ 4. marta

  • Objavljeno u
  • Autor  Z.M.

Hrana je sastavni deo našeg svakodnevnog života. Javne politike Evropske unije i Srbije imaju direktan uticaj na hranu koja stiže do tvog tanjira: odakle dolazi, koliko košta, i koliko je društveno pravedna i zdrava.

Green European Foundation iz Brisela uz podršku udruženja U mreži i Grupa za analizu i kreiranje javnih politika organizuje tribinu pod nazivom „Ekološka i pravedna proizvodnja hrane“ 4. marta 2019. godine od 17:30 do 19:00 u KC Grad u Savamali u Beogradu.

Ako želite da učestvujete, molimo vas da popunite ovaj formular https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdZg7Exxq4MSqW4IGxNZBmCUPGZn6Ji_7Hx8XQP1Hf_sEZdhw/viewform

Razgovaraćemo o agroekološkom pravcu kao alternativi konvencionalnoj poljoprivredi, oblicima kao što su community supported agriculture i zadrugama, gradskim baštama, ulogom žena u održivoj poljoprivredi, a sve kroz prizmu procesa pridruživanja Srbije EU i zajedničkom poljoprivrednom politikom EU.

Govornici su:

Stela Strsoglavec, Educa Humana
Saša Petrović, AMA centar
Ana Svilar, Green Mind Consulting

Nakon tribine, organizatori će zajedno sa udruženjem Nova Stara planina poslužiti večeru u okviru programa Delikatesni ponedeljak KC Grad. Večera pod nazivom Ukusi Stare planine sadržaće jela autentična za ovo zaštićeno prirodno područje, i skrenuti pažnju na to da je održiva proizvodnja hrane alternativa štetnim projektima kao što su mini hidroelektrane koje su planirane za gradnju u ovom prirodnom dobru.

Ovaj događaj je prvi od sedam koji će se održati u okviru projekta Evropske Zelene fondacije pod nazivom „Pravedna i zdrava hrana“ (Fair and healthy food), koji ima za cilj povezivanje različitih aktera širom Evrope koji rade na redizajnu sistema hrane oko agroekoloških principa.

Konferencija je organizovana od strane Green European Foundation – GEF uz podršku udruženja U mreži i Grupa za analizu i kreiranje javnih politika, uz finansijsku podršku Evropskog parlamenta za Green European Foundation.

Kontakt

Adresa: Josifa Marinkovića 5
26000 Pančevo

Mobilni: +381 (0) 64 264 0055 

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas i putem...