Cementara u Beočinu Cementara u Beočinu www.vojvodina.gov.rs

Kompanija „Lafarž“ ugradila novi filter u cementaru u Beočinu

  • Objavljeno u
  • Autor  Z.M.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas u Beočinu Fabriku cementa „Lafarž“ povodom početka realizacije projekta ugradnje novog filtera radi obezbeđivanja ekološki i energetski efikasnijeg sistema. Reč je o investiciji vrednoj 4,3 miliona evra.

Ugradnja novog filtera od velikog je značaja za Beočin i celu zemlju jer umnogome doprinosi zaštiti životne sredine. Na ovaj način pokazujemo svi zajedno da briga o životnoj sredini postaje sve veći prioritet, kako u poslovanju kompanija, tako i u preduzimanju mera u nadležnosti svih nivoa vlasti. To je oblast kojom ćemo se mnogo više baviti u budućnosti, izjavio je predsednik Mirović.

On je ocenio da je Pokrajinska vlada proteklih godina brojnim investicijama širom Vojvodine pokazala da prednjači i sa planovima i sa konkretnim akcijama u ovoj oblasti, i podsetio na to da je upravo na inicijativu Pokrajinske vlade, u maju 2019. godine, usvojena Deklaracija o zaštiti životne sredine.

Kompanija ′Lafarž′ potvrdila je visoku društvenu odgovornost i na ovaj način pokazujemo da zajedničkim trudom i ulaganjima možemo učiniti mnogo više, rekao je Mirović.

 

08022021 Mirovic Lafarge 16

 

Na sastanku sa upravom „Lafarža“ bilo je reči i o ustupanju objekta ove kompanije Predškolskoj ustanovi „Ljuba Stanković“ u Beočinu, kao i podršci Pokrajinske vlade realizaciji tog projekta.

Kompanija ′Lafarž′ uputiće i donaciju u vidu skenera Opštoj bolnici u Pančevu, i to je primer odgovornog poslovanja koji treba da slede i druge kompanije, naveo je Mirović.

Direktor „Lafarž“ Srbija Dimitrije Knjeginjić rekao je da je ova kompanija u proteklom periodu uložila u oblast zaštite životne sredine oko 20 miliona evra, ističući da će ugradnjom novog filtera emisiju prašine svesti na četiri do pet puta nižu od granične vrednosti koja postoji u našem zakonu.

„Lafarž“ u Srbiji posluje od 2002. godine i vodeći je proizvođač građevinskog materijala, cementa i betona.

Događaju su prisustvovali i potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine Vladimir Galić, pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Ognjen Bjelić i predsednica Opštine Beočin Mirjana Malešević Milkić.

Kontakt

Adresa: Josifa Marinkovića 5
26000 Pančevo

Mobilni: +381 (0) 64 264 0055 

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas i putem...