U ovoj godini navedena sredstva će se koristiti kao pomoć za priključenje individualnih domaćinstava na gasnu mrežu, odnosno za sufinansiranje troškova tipskog kućnog gasnog priključka u toku 2023. godine, na taj način što će grad Pančevo refundirati deo sredstava utrošenih u te svrhe, u iznosu od 40.000 dinara U ovoj godini navedena sredstva će se koristiti kao pomoć za priključenje individualnih domaćinstava na gasnu mrežu, odnosno za sufinansiranje troškova tipskog kućnog gasnog priključka u toku 2023. godine, na taj način što će grad Pančevo refundirati deo sredstava utrošenih u te svrhe, u iznosu od 40.000 dinara Z.M.

Grad Pančevo refundira deo sredstava utrošenih za priključenje građana na gasnu mrežu

  • Objavljeno u
  • Autor  Z.M.

PANČEVO – U toku je Javni poziv Grada Pančeva za refundiranje dela sredstava utrošenih za priključenje individualnih domaćinstava na gasnu mrežu. 

U cilju poboljšanja kvaliteta ambijentalnog vazduha u gradu Pančevu, Programom budžetskog fonda za zaštitu životne sredine grada Pančeva za 2023. godinu planirana su podsticajna sredstva, za korišćenje gasa kao energenta, u iznosu od 5.500.000 dinara.

U ovoj godini navedena sredstva će se koristiti kao pomoć za priključenje individualnih domaćinstava na gasnu mrežu, odnosno za sufinansiranje troškova tipskog kućnog gasnog priključka u toku 2023. godine, na taj način što će grad Pančevo refundirati deo sredstava utrošenih u te svrhe, u iznosu od 40.000 dinara.

Na javni poziv se mogu prijaviti građani, vlasnici individualnih objekata, sa teritorije MZ Gornji Grad, Strelišta, Starog Tamiša, Vojlovice, Topole, Tesle, dela Mise, dela Koteža, i dela teritorije MZ Centar u kojima je izgrađena i u upotrebi ulična gasna infrastruktura čiji je vlasnik mreže i distributer JP “Srbijagas”, i koji su potpisali odgovarajući Ugovor o priključenju objekta na distributivnu gasnu mrežu sa JP “Srbijagas” u toku 2023. godine i uplatili u celosti sredstva JP “Srbijagas” za kupovinu tipskog kućnog gasnog priključka.

Građani koji su se opredelili za plaćanje gasnog priključka JP „Srbijagas“ u ratama nemaju pravo na refundaciju sredstava po ovom javnom pozivu. Takođe, zainteresovani podnosilac zahteva ima pravo na refundaciju samo za jedan gasni priključak.

Zainteresovani građani koji ispunjavaju navedene uslove mogu se obratiti Gradu Pančevu za refundiranje dela sredstava utrošenih na kupovinu tipskog kućnog gasnog priključka, nakon čega će Grad Pančevo sa njima zaključiti ugovor i na tekući račun uplatiti 40.000 dinara.

Dokumentacija koju je potrebno podneti za javljanje na javni poziv je sledeća:

- Popunjen Zahtev za refundiranje dela sredstava utrošenih na kupovinu tipskog kućnog gasnog priključka (obrazac traženog Zahteva se može preuzeti na sajtu Grada Pančeva ili preuzeti u Uslužnom centru grada Pančeva, Trg Kralja Petra I 2-4, Pančevo),
- Kopija Ugovora sa JP “Srbijagas”,
- Kopija priznanice kojom se dokazuje uplata u celosti za kupovinu tipskog kućnog gasnog priključka,
- Kopija ili očitana lična karta podnosioca,
- Kopija platne kartice za tekući račun.

Navedena dokumentacija može se podneti od 8. maja preko Uslužnog centra grada Pančeva, u Gradskoj upravi grada Pančeva, Trg Kralja Petra I 2-4, Pančevo, Sekretarijatu za zaštitu životne sredine.
Refundiranje sredstava zainteresovanim građanima, od strane grada Pančeva, vršiće se do utroška sredstava namenjenih za ovu svrhu, prema redosledu podnetih zahteva, a najkasnije do 15. decembra 2023. godine.

Kontakt

Adresa: Josifa Marinkovića 5
26000 Pančevo

Mobilni: +381 (0) 64 264 0055 

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas i putem...