Nagradu je primio direktor kompanije Elicio Ludo Vandervelden Nagradu je primio direktor kompanije Elicio Ludo Vandervelden Elicio

Regionalno priznanje vetroparku Alibunar: kompanija Elicio razmatra nove projekte u Srbiji

  • Objavljeno u
  • Autor  Z.M.

Vetropark Alibunar proglašen je za najbolji projekat iz oblasti obnovljivih izvora energije u Jugoistočnoj Evropi u 2018. godini.

Na XII Međunarodnom forumu o čistim tehnologijama, koji se 2. i 3. oktobra održavao u zgradi pokrajinskog parlamenta u Novom Sadu, nagradu je primio direktor kompanije Elicio Ludo Vandervelden.

On je istakao da je ova nagrada još jedna potvrda uspešnog rada njihovog tima, ali i dobrog investicionog ambijenta u Srbiji, kao i podrške državnih organa realizaciji projekata iz oblasti obnovljivih izvora energije.

Nakon uspešnog završetka vetroparka Malibunar i puštanja u rad prošle godine, ove godine smo završili i izgradnju vetroelektrane Alibunar od 42 MW. Ali, to nije sve. Mi želimo i spremni smo da investiramo u nove projekte, pa naši eksperti uveliko sagledavaju nove poslovne mogućnosti. O pozitivnom poslovnom iskustvu obaveševatamo sve naše poslovne partnere i kontakte, što je, verujemo, značajo, za privlačenje drugih investitora i poboljšani imidž Srbije u procesu priključivanja Evropskoj uniji, rekao je Vandervelden.

Tradicionalni Forum otvorio je pomoćnik ministra rudarstva i energetike Miloš Banjac, a osim pokrajinskog sekretara za energetiku i građevinarstvo, skupu su prisustvovali predsednici opština, javnih preduzeća, kao i ugledni domaći i strani međunarodni profesori.

 

elicio

 

Vetropark Alibunar je izgrađen sa leve strane državnog puta I reda Beograd Vršac. Sastoji se od 21 turbine, trafo stanice i priključnog dalekovoda. Ukupna vrednost investicije je 80 mil EUR, od čega je 60 mil EUR iz kredita IFC grupacije Svetske banke i privatnih banaka, dok je kompanija Elicio uložila 20 mil EUR. Kompanija Elicio je ogranak belgijske grupacije Nethys.

 

natpis ispod teksta

Kontakt

Adresa: Josifa Marinkovića 5
26000 Pančevo

Mobilni: +381 (0) 64 264 0055 

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas i putem...