Katarina Banjai, članica gradskog veća za zaštitu životne sredine i održivi razvoj Katarina Banjai, članica gradskog veća za zaštitu životne sredine i održivi razvoj Z.M.

Pančevo: Muzička škola pobednik ekološke akcije „Sakupi, uštedi, vredi“

  • Objavljeno u
  • Autor  Z.M.

U Pančevu je i ove školske godine nastavljena ekološka akcija prikupljanja ambalažnog otpada „Sakupi, uštedi, vredi“ koju već sedam godina organizuje Sekretarijat za zaštitu životne sredine Grada Pančeva.

Početkom juna, na Svetski dan zaštite životne sredine sabiraju se prikupljene količine i proglašava pobednik u toj školskoj godini.

Katarina Banjai, članica gradskog veća za zaštitu životne sredine i održivi razvoj kaže da su ove školske godine najvredniji bili učenici Muzičke škole „Jovan Bandur“ Pančevo.

Još jedna tradicja u Pančevu povodom obeležavanja Svetskog dana zaštite životne sredine je i proglašenje pobednika akcije „Sakupi, uštedi, vredi“. To je još jedna od akcija u kojoj su akteri naši najmlađi sugrađani koja ima za cilj njihovu edukaciju o važnosti zaštite životne sredine i sticanje pozitivnih ekoloških navika. Želim da se zahvalim svim đacima koji su dali doprinos ovoj akciji i da čestitam pobednicima sedmog ciklusa. To su đaci muzičke škole „Jovan Bandur“ iz Pančeva. Oni su sakupili najveću količinu ambalažnog otpada u odnosu na druge škole. Grad je izdvojio sredstva za prvoplasiranu školu u iznosu od 150.000 dinara i dogovorićemo se sa rukovodstvom škole koji je to poklon najadekvatniji za njih. Najverovatnije će biti neki muzički instrument koji bi đaci te škole koristili, izjavila je Katarina Banjai, članica gradskog veća.

Prvi krug ove akcije je realizovan školske 2014/2015. godine, a nastavlja se svake školske godine. Jedan od razloga zašto je inicijativa potekla baš iz lokalne samouprave za pokretanje jedne ovako velike ekološke akcije, jeste i što predstavnici lokalne samouprave smatraju da je obrazovanje dece u oblasti zaštite životne sredine od izuzetne važnosti.

Katarina Banjai, članica Gradskog veća za zaštitu životne sredine i održivi razvoj kaže da se navike razvijaju u najranijem uzrastu, zbog čega je neophodno da im se baš u tom periodu pokaže na koji način bi trebalo da se ophode prema svom okruženju.

Ova ekološka akcija biće nastavljena i sledeće školske godine.

Kontakt

Adresa: Josifa Marinkovića 5
26000 Pančevo

Mobilni: +381 (0) 64 264 0055 

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas i putem...