Predstavnici JKP „Higijena“ i „Ekostar pak“ posetili su 2. decembra OŠ „Borisav Petrov Braca“ u Pančevu i održali čas o reciklaži i razdvajanju otpada u školi Predstavnici JKP „Higijena“ i „Ekostar pak“ posetili su 2. decembra OŠ „Borisav Petrov Braca“ u Pančevu i održali čas o reciklaži i razdvajanju otpada u školi Z.M.

JKP „Higijena“ u školama u Pančevu drži časove o reciklaži

  • Objavljeno u
  • Autor  Z.M.

PANČEVO – U okviru dugogodišnjeg projekta „Sakupi, uštedi, vredi“ predstavnici JKP „Higijena“ Pančevo ovih dana obilaze škole i uče đake o reciklaži.

 

Predstavnici JKP „Higijena“ Pančevo i nacionalnog operatera sistema za upravljanje ambalažnim otpadom „Ekostar pak“ posetili su 2. decembra OŠ „Borisav Petrov Braca“ u Pančevu i održali čas o reciklaži i razdvajanju otpada u školi u cilju razvoja svesti o važnosti reciklaže i njene uloge u zaštiti životne sredine, kao i uviđanja značaja selektivnog odlaganja otpada i uloge pojedinca u tom procesu.

Čas o značaju razvrstavanja otpada i reciklaže biće održan u svakoj školi, uz obuhvat predstavnika svih razreda, odnosno uzrasta, radi što većeg učinka i kada je reč o svesti omladinaca koji bi trebalo da aktivno učestvuju u uspostavljanju reciklaže, održivog razvoja i zaštite životne sredine, kaže Mišo Marković, v.d. direktora JKP „Higijena“ Pančevo.

U koordinaciji JKP „Higijena“ Pančevo, članice Gradskog veća zadužene za obrazovanje, Tatjane Božić i Sekretarijata za zaštitu životne sredine Gradske uprave grada Pančeva nedavno je dogovoren nastavak višegodišnje akcije razvrstavanja otpada u školama pod nazivom „Sakupi i uštedi – vredi“ i u ovoj 2022/2023. godini.

Kontakt

Adresa: Josifa Marinkovića 5
26000 Pančevo

Mobilni: +381 (0) 64 264 0055 

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas i putem...