Radionice su danas održane u tri škole u Pančevu: ŠOSO “Mara Mandić”, OŠ “Stevica Jovanović”, kao i u srednjoj Tehničkoj školi “23. maj” Radionice su danas održane u tri škole u Pančevu: ŠOSO “Mara Mandić”, OŠ “Stevica Jovanović”, kao i u srednjoj Tehničkoj školi “23. maj” Čepom do osmeha Pančevo

Pančevo: Održane radionice u školama u okviru projekta „Misli zeleno“

  • Objavljeno u
  • Autor  Z.M.

PANČEVO – U tri škole u Pančevu danas su održane radionice u okviru humanitarno-ekološkog projekta „Misli zeleno“. Ovaj projekat ima za cilj podizanje ekološke svesti radi očuvanja životne sredine kroz edukacije dece srednjoškolskog uzrasta u cilju ostvarivanja osećaja za humanost i odgovornosti prema prirodi, o reciklaži i sortiranju otpada, ali i prema deci sa invaliditetom.


Na ovim radionicama deca su imala prilike da se nauče osnovnim ekološkim pricipima, ali i humanosti koju razvijaju, jer je jedan od ciljeva projekta i reciklaža čepova od kojih se dobijaju finansijska sredstva za kupovinu pomagala deci sa invaliditetom, objasnila je Borka Adžić-Lazić, predsednica Udruženja ”Čepom do osmeha - Pančevo”.

Radionice su danas održane u tri škole u Pančevu: ŠOSO “Mara Mandić”, OŠ “Stevica Jovanović”, kao i u srednjoj Tehničkoj školi “23. maj”.

viber image 2022 12 07 16 30 34 933


Tokom trajanja radionica Eko karavan-set od kanti različitih boja će biti na raspolaganju za sve učenike, kao i za građane koji žele da doprinesu očuvanju životne sredine i podizanju svesti o važnosti te teme. Projekat omogućava deci i ostalim građanima da se na inovativni način informišu i saznaju činjenice o pravilnom odlaganju otpada, reciklaži, kompostiranju, ponovnoj upotrebi predmeta, „zelenoj“ kupovini, cirkularnoj ekonomiji, održivom razvoju i posledicama ekološki neodgovornog ponašanja čoveka na klimatske promene. Sakupljen ambalažni otpad će biti usmeren u reciklažne centre na reciklažu i uklonjen iz životne sredine, rekla je Borka Adžić-Lazić, predsednica Udruženja ”Čepom do osmeha - Pančevo”.

 

viber image 2022 12 07 16 30 28 300

 

Projekat „Misli zeleno“ podržan je od Sekretarijata za javne službe i socijalna pitanja i Kancelarije za mlade gradske uprave Grada Pančeva.

 

viber image 2022 12 07 16 30 20 808

Kontakt

Adresa: Josifa Marinkovića 5
26000 Pančevo

Mobilni: +381 (0) 64 264 0055 

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas i putem...