Četiri do pet ekipa s mehanizacijom – kamionima otvorenih prikolica i grajferima, odnosno vozilima s dizalicom, tovarnog prostora 20 kubika, patrolirale su od ponedeljka do četvrtka po utvrđenom planu Četiri do pet ekipa s mehanizacijom – kamionima otvorenih prikolica i grajferima, odnosno vozilima s dizalicom, tovarnog prostora 20 kubika, patrolirale su od ponedeljka do četvrtka po utvrđenom planu Z.M.

Pančevo: Uklonjeno 900 kubika kabastog otpada u „Higijeninoj“ aprilskoj akciji

  • Objavljeno u
  • Autor  Z.M.

PANČEVO - U okviru aprilske akcije sakupljanja i odnošenja kabastog otpada ispred domaćinstava u Pančevu, Starčevu i Dolovu, JKP „Higijena“ Pančevo uklonila je približno 900 kubnih metara: starog nameštaja, ambalaže, baštenskog i sveg drugog otpada, izuzev građevinskog šuta.


Akcija je trajala od 3. do 28. aprila.

Zaposleni u radnim jedinicama „Čistači“ i „Iznošenje otpada“ odvozili su izneti otpad do Stare gradske deponije prema objavljenom rasporedu na Fejsbuk stranici i sajtu preduzeća. Najviše je bilo starog nameštaja, koji je pretežno odnet iz Starčeva, gde je zabeležen najveći odziv. U Pančevu i Dolovu najzastupljeniji je bio biljni otpad.

Četiri do pet ekipa s mehanizacijom – kamionima otvorenih prikolica i grajferima, odnosno vozilima s dizalicom, tovarnog prostora 20 kubika, patrolirale su od ponedeljka do četvrtka po utvrđenom planu. Petkom se proveravao pređeni teren, ili se radilo po pozivu stanovništva.

Poslednjeg petka, 28. aprila, pregledane su i očišćene sve ulice Pančeva, Starčeva i Dolova.

 

kabasti otpad higijena pancevo 2023

 

Jesenja i prolećna akcija uklanjanja kabastog otpada sprovode se više od dvadeset godina da bi se pomoglo stanovništvu u odlaganju „viška“ iz domova i dvorišta i tako sprečilo nastajanje divljih deponija.

Kontakt

Adresa: Josifa Marinkovića 5
26000 Pančevo

Mobilni: +381 (0) 64 264 0055 

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas i putem...