Građani Pančeva su se već upoznali sa ovim projektom u martu, kada je ispred Gradske uprave održana prva prezentacija Građani Pančeva su se već upoznali sa ovim projektom u martu, kada je ispred Gradske uprave održana prva prezentacija Z.M.

Pančevo: Predstavljanje projekta odvajanja kućnog otpada 19. juna

  • Objavljeno u
  • Autor  Z.M.

PANČEVO – Predstavljanje projekta odvajanja kućnog otpada „O-dva-ja-mo“ u Pančevu biće organizovano u ponedeljak, 19. juna u 12 sati u dvorištu Doma omladine Pančevo.

Građani Pančeva su se već upoznali sa ovim projektom u martu, kada je ispred Gradske uprave održana prva prezentacija. Grad Pančevo preko JKP Higijena deo je Projekta koji je pokrenulo Ministarstvo zaštite životne sredine Republike Srbije, uz podršku Evropske Unije i Kraljevine Švedske.

Mišo Marković, v.d. direktora JKP „Higijena“ Pančevo kaže da je za ponedeljak, 19. jun planiran bogat program u okviru još jednog predstvaljanja projekta Odvajamo.

Učestvovaće pančevačke osnovne i srednje škole, PU Dečja radost, Muzička škola, Hor Vokal kids. Imaćemo edukativan program u kojem će naši najmlađi sugrađani pokazati starijim sugrađanima kako znaju sve o reciklaži, o odvajanju otpada. Oni imaju i radove koje prave od materijala koji se koristi u reciklaži. Imali smo i frizure učenika Tehničke škole koje su bile bazirane na ambalažnom otpadu. Nadam se da će biti lepo vreme kako bi oni sve to mogli da izlože i da se vidi šta je uradila Brankova škola, Zmaj Jovina, Tehnička škola koja ima i dva smera koji se bave zaštitiom životne sredine, najavio je Mišo Marković.

Iz JKP Higijena pozivaju građane da se pridruže ovom događaju. Mogu da ponesu nešto od reciklabilnog otpada i ubace u posude koje su za to namenjene.

Pozivam sve građane koji mogu da dođu oko 12 časova u dvorište Doma omladine Pančevo, da ponesu neku flašu, limenku, papir i da na taj način pokažemo Ministarstvu životne sredine i EU koja je donirala novac za projekat kako je Pančevo uvek bilo među prvim gradovima u Srbiji i da smo veoma uspešni i u ovom projektu, rekao je Marković.

U okviru Projekta „Odvajamo“ građanima Pančeva se dele kante za otpad koji završava u Reciklažnom centru, a počela je i podela kontejnera za istu namenu stanovnicima u zgradama.

 

higijena plave kante

 

Svi zanteresovani za plave kante trebalo bi da se odu do Reciklažnog centra u Vlasinskoj ulici. Predstavnici stambenih zajednica potpisuju ugovor sa JKP Higijenom i preuzimaju plavi kontejner.

Kontakt

Adresa: Josifa Marinkovića 5
26000 Pančevo

Mobilni: +381 (0) 64 264 0055 

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas i putem...