Bogdan Laban, gradonačelnik Grada Subotica u poseti Gračanici Bogdan Laban, gradonačelnik Grada Subotica u poseti Gračanici V.H.

Laban: Da očuvamo neophodno jedinstvo

  • Objavljeno u
  • Autor  V.H.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban sa saradnicima prisustvovao je danas Svetoj liturgiji i litiji u Gračanici, kao centralnoj proslavi obeležavanja Male Gospojine Dana opštine Gračanica na Kosovu i Metohiji.

Povodom Dana opštine gosti Gračanice bili su, osim Labana i brojni gosti sa Kosova, Srbije i regiona.

Liturgiju koju je pred prepunom manastirskom portom služio iguman manastira Draganac otac Ilarion, sveštenstvo i monaštvo eparhije, prisustvovali su predsednik opštine Gračanica Srđan Popović sa saradnicima, predsednik Odbora RS za pomoć Srbima na KiM Milorad Arlov, gradonačelnik Subotice, predstavnici grada Novog Sada i Berana kao i ostali mnogobrojni gosti i meštani među kojima je bio veliki broj dece.

Gradonačelnik Laban i ove godine doputovao je u Gračanicu na proslavu dana opštine na poziv domaćina, a ovom prilikom posetio je i Pećku Patrijaršiju. Tamošnjim medijima rekao je da je Subotica bratski grad opštini Gračanica i da mu je čast što su Grad Subotica, ali i on lično, deo ove svečanosti.

 

IMG 82565d77e22f817f7287b5f8bf692cfc V

 

Kao što je i predsednik Popović prvog septembra svojom posetom upriličio proslavu Dana našeg grada tako evo i nas danas sa vama. Velika je čast biti na ovom svetom mestu, na slavi i na obeležavanju Dana opštine Gračanica. Moja poruka je da očuvamo neophodno jedinstvo, da se sabiramo a ne delimo, jer ćemo tako lakše prevazići izazove. Najbolji primer za to upravo je sve čvršća saradnja naša dva grada, severa i juga naše Srbije, poručio je Laban.

 

IMG 0d5491d078d9113ffd35ef7e06fa20df V

 

Nakon liturgije krenula je litija centralnim ulicama Gračanice kojoj je prisustvovao veliki broj vernika a potom je u manastirskoj porti prerezan i slavski kolač.

 

IMG e85fe2774b0347cf0494095e9713d0af V

 

Iguman manastira Draganac otac Ilarion čestitao je slavu svim vernicima kao i opštini Gračanica koja Malu Gospojinu obeležava kao Dan opštine, i zahvalio gradonačelniku Labanu na podršci koju Subotica godinama pruža Gračanici.

Centralni događaj obeležavanja Dana opštine biće nastavljen večeras, u 20 časova, u Domu kulture kada će biti održana Svečana akademija.

 

0 potpis ispod teksta za Suboticu

Kontakt

Adresa: Josifa Marinkovića 5
26000 Pančevo

Mobilni: +381 (0) 64 264 0055 

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas i putem...