Do sada je objavljeno devet brojeva dečjeg ekološkog časopisa Ekopedija Do sada je objavljeno devet brojeva dečjeg ekološkog časopisa Ekopedija Grad Pančevo

Deseti broj dečjeg ekološkog časopisa Ekopedija

  • Objavljeno u
  • Autor  G.V.

Novi, jubilarni deseti broj dečjeg ekološkog časopisa Ekopedija izaći će iz štampe uoči Dana grada Pančeva, 8. novembra.

Jubilarni broj će biti bogatiji rubrikama, sagovornicima, ilustracijama... i potpuno i totalno likovno-grafički osvežen maštovitošću Vladimira Sivčeviča Volođe, koji je od ovog broja saradnik Ekopedije.

Volođa je, inače, pre dve godine bio proglašen jednim od 100 najuticajnijih mladih ilustratora na svetu! I to od strane jedne nemačke institucije kompetentne za vrednovanje umetničko-kreativnog stvaralaštva.

 

0 ekopedija br 10 naslovna

 

Ekopediju izdaje Sekretarijat za zaštitu životne sredine, a Pančevo je jedina lokalna samouprava koja u skladu sa preporukama za ekološko opismenjavanje, besplatno distribuira ovaj dečji časopis svim četvrtacima pančevačkih osnovnih škola i osnovnih škola u okolnim naseljenim mestima. Doduše, đaci primerak plaćaju sa po pet komada istog ili različitog ambalažnog otpada. Kasnije JKP Higijena taj otpad odnosi a školi plaća zakonom propisanu otkupninu. Na taj način, đaci se uče pravilnoj selekciji otpada a istovremeno školu održavaju čistom uz mogućnost zarade.

Uz ekološko opismenjavanje, od nedavno Ekopedija četvrtake obrazuje i u oblasti političkog opismenjavanja. U prethodnom broju na pitanja đaka je odgovarao Goran Trivan, ministar za zaštitu životne sredine, a u jubilarnom, desetom broju u rubrici Dva pitanja za...- gostuje Mladen Šarčević, ministar za obrazovanje u Vladi Republike Srbije.

Kontakt

Adresa: Josifa Marinkovića 5
26000 Pančevo

Mobilni: +381 (0) 64 264 0055 

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas i putem...