Knjiga za decu „Mic po mic – mickasta spajalica Boke Kotorske i Pule” Snježane Akrap Sušac i Feodore Gubaš Štifanić predstavljena je juče na dečjem odeljenju Gradske biblioteke Pančevo Knjiga za decu „Mic po mic – mickasta spajalica Boke Kotorske i Pule” Snježane Akrap Sušac i Feodore Gubaš Štifanić predstavljena je juče na dečjem odeljenju Gradske biblioteke Pančevo BUDI 2016

Mickasta spajalica Boke Kotorske i Pule

  • Objavljeno u
  • Autor  M.Manić

Knjiga za decu „Mic po mic – mickasta spajalica Boke Kotorske i Pule” Snježane Akrap Sušac i Feodore Gubaš Štifanić predstavljena je juče na dečjem odeljenju Gradske biblioteke Pančevo.

Osim autorki, o slikovnici je govorila i nakladnica Biserka Vranić („Medit”, Pula) kao izdavačica ove slikovnice a moderator događaja bio je umetnički direktor BUDI-ja, Branislav Radovanović. Učenici prvog razreda OŠ „Bratstvo – jedinstvo” recitovali su pesme iz knjige.

Ilustracije za ovu knjigu nastale su u saradnji s polaznicima hrvatske nastave u Kotoru i Tivtu koju je vodila profesorka Ana Šarčević i u osnovnoj školi “Veli Vrh” u Puli na časovima slobodnih aktivnosti iz likovne kulture pod vodstvom profesorke Roberte Weissman Nagy.

Ideja je nastala kada smo prvu slikovnicu „Mala zb(i)rka priča” predstavljali na prošlom BUDI – ju, kada su nas iznenadila deca iz škole „Bratstvo – jedinstvo”, i učiteljica Snežana Đorđević koja je pripremila igrokaze temeljene na našim pričama i pesmama. I tako smo došle na ideju da sledeća naša slikovnica bude saradnja između nas odraslih i dece koja će ilustrovati slikovnicu, otkriva Feodore Gubaš Štifanić.

 

0 mic po mic pvo

 

Spisateljice vešto okupiraju pažnju mališana svojim pričama i pesmama.

Inspiracija su mi same reči. Igre reči su jako interesantne, pa na njima temeljim svoje pesme, kaže Snježane Akrap Sušac.

Slikovnica „Mic po mic – mickasta spajalica Boke Kotorske i Pule” uvrštena je u katalog hrvatskih izdanja za djecu i mlade u sklopu predstavljanja Hrvatske na međunarodnom Sajmu dječje knjige u Bologni 2015. godine.

 

0 mic po mic 2

Kontakt

Adresa: Josifa Marinkovića 5
26000 Pančevo

Mobilni: +381 (0) 64 264 0055 

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas i putem...