Za klupu za uživanciju Filipu Jankoviću juče uručen Gran prix BUDI festivala Za klupu za uživanciju Filipu Jankoviću juče uručen Gran prix BUDI festivala BUDI 2016

Grand Prix klupi za uživanciju Istaknut

  • Objavljeno u
  • Autor  M.Manić

Ovogodišnje bijenale dečjeg izraza “6. BUDI”: U vrtu različitosti” završeno je svečanom dodelom nagrada 16. juna u dvorani Kulturnog centra Pančeva.

Na konkurs je pristiglo više od 1.800 radova u 5 kategorija (Pozorište: BUDIzemlja čuda; Vizuelna umetnost: BUDI razlike i sličnosti – stanovnici vrta različitosti, poster omiljenog britanskog autora, maketa klupe za uživanicju; Film: BUDI lepota različitosti; Muzika: BUDI jedinstvo različitosti; Slobodna tema: BUDI drugačiji), od kojih se posebno istaklo dvadeset šest.

Najbolji rad u svim kategorijama, Grand Prix 6. Međunarodnog bijenala umetničkog dečjeg izraza pripao je Filipu Jankoviću i Lani Dapčević (11 godina) iz Male škole umetnosti „Div Art” iz Beograda za maketu „klupe za uživanciju”.

Mi smo smislili da to bude riba – klupa, zato što su ribe iz okeana jako šarene i lepe. Belom glinom smo napravili maketu, kaže Filip Janković.

Ideja ovo dvoje talentovane dece neće ostati na maketi. Njihova klupa biće izrađena u saradnji sa JKP „Zelenilom” i postavljena u Narodnoj bašti u Pančevu, pored BUDI paviljona.

Ove godine je, po prvi put, uspostavljena saradnja između pančevačkog Internacionalnog karnevala i BUDI – ja. U prethodnih nekoliko dana, te dve manifestacije imale su zajedničke radionice za decu, a saradnja je krunisana dodeljivanjem maskote Bijenala – Munjevitog Krinofoliona predsednici Asocijacije „Prijatelji Pančeva” – Pančevački karneval Zorani Vladu.

6. BUDI počeo je 13. maja i završio se 16. juna.

U tom periodu deca su prisustvovala i učestvovala u više od 50 kvalitetnih programa prilagođenih njima. Gost domaćin bili su Britanska ambasada u Beogradu i Britanski savet, te su mališani imali priliku da se bolje upoznaju sa njihovom kulturom.

Hor „Vokal kids” i pobednice ovogodišnjeg festivala „Majske muzičke čarolije” su svojim nastupom upotpunili svečanost povodom zatvaranja bijenala.

Kontakt

Adresa: Josifa Marinkovića 5
26000 Pančevo

Mobilni: +381 (0) 64 264 0055 

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas i putem...