Zorica Jovanović Ranković, je koordinatorka Kancelarije za mlade i rad sa organizacijama civilnog društva u Pančevu Zorica Jovanović Ranković, je koordinatorka Kancelarije za mlade i rad sa organizacijama civilnog društva u Pančevu Z.M.

Ranković: Prioritet Kancelarije za mlade biće donošenje nove Strategije brige o mladima

  • Objavljeno u
  • Autor  V.J.Peštanac

Zorica Jovanović Ranković nova je koordinatorka Kancelarije za mlade i rad sa organizacijama civilnog društva u Pančevu.

Ona je dužnost koordinatorke Kancelarije za mlade Pančeva preuzela 28. novembra.

U prvom razgovoru interesovalo nas je da saznamo šta će biti njena prva zaduženja i šta je očekuje u 2018. godini.

Moja prva zaduženja bila su upoznavanje sa problemima i izazovima sa kojima se mladi u današnje vreme suočavaju. Naravno, moje angažovanje podrazumevalo je i upoznavanje sa udruženjima koja sarađuju sa Kancelarijom za mlade i koja se bave brigom o mladima, kao i upoznavanje sa samim Zakonom o mladima i Strategijom brige o mladima koja je važila prethodne četiri godine, kaže Zorica Jovanović Ranković.

Ona dodaje da je početak njenog angažovanja u Kancelariji za mlade grada Pančeva podrazumevalo i prisustvo na konferencijama, seminarima, radionicama i predavanjima u okviru projekata koje je podržala Kancelarija za mlade i grad Pančevo, ne samo u radno, već i van radnog vremena.

Ono što je prioritet Kancelarije za mlade u 2018. godini je svakako izrada nove Strategije brige o mladima koje će važiti naredne četiri godine. Ono što je potrebno da se uradi je evaluacija dosadašnje strategije i svakako da se sastavi tim za izradu nove, kaže ona.

Koordinatorka Kancelarije za mlade u svom radu težiće da u 2018. godini bude bolja komunikacija između samih organizacija, institucija i ustanova i Kancelarije za mlade.

Takođe, težiću ka boljoj informisanosti mladih ali i boljoj motivaciji i podsticanju mladih da aktivnije učestvuju u sprovođenju programa politike mladih, a sve u cilju unapređenja kvaliteta života mladih. Svako mi i jeste plan da u 2018. godini iniciram bolju saradnju sa organizacijama i mladima iz naseljenih mesta sa teritorije grada Pančeva, a da li će to biti u okviru javnog poziva, tribina ili nekih interaktivnih radionica o tome još razmišljam, zaključila je Zorica Jovanović Ranković.

 

0 potpis ispod teksta

Kontakt

Adresa: Josifa Marinkovića 5
26000 Pančevo

Mobilni: +381 (0) 64 264 0055 

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas i putem...