Na otvaranju se prisutnima obratila članica Gradskog veća zadužena za zaštitu životne sredine i održivi razvoj Katarina Banjai i proglasila dobitnike nagrada Na otvaranju se prisutnima obratila članica Gradskog veća zadužena za zaštitu životne sredine i održivi razvoj Katarina Banjai i proglasila dobitnike nagrada Z.M.

Otvorena izložba „Život planete počinje u mom srcu“

Izložba dečijih likovnih radova „Život planete počinje u mom srcu“ otvorena je danas u holu Gradske uprave Pančevo, a najboljim autorima uručene su nagrade.

Ova tema bila je inspiracija učenicima od 4. do 8. razreda osnovnih škola u Pančevu i naseljenim mestima da pokažu svoj talenat i maštovitost.

Njihovi radovi biće izloženi do 30. maja i rezultat su ekološke akcije ”Sakupi i uštedi, videćeš da vredi”, koja je po drugi put realizovana u našem gradu.

Izložbu organizuju JKP „Higijena“, Sekretarijat za zaštitu životne sredine Gradske uprave grada Pančeva, Centar za talente „Mihailo Pupin“ iz Pančeva i JKP „Zelenilo“.

 

0 katarina banjai clanica veca za ekologiju

 

Na otvaranju se prisutnima obratila članica Gradskog veća zadužena za zaštitu životne sredine i održivi razvoj Katarina Banjai.

Kao što život ove planete počinje u dečjem srcu, tako i njihovo detinjstvo, njihovo srećno i zdravo odrastanje i njihov budući život počinju i traju zahvaljujući srcu ove planete i zato je naš zajednički zadatak da životnu sredinu čuvamo zdravom, a naš grad čistim, poručila je članica Veća.

Katarina Banjai istakla je značaj edukacije dece u oblasti zaštite životne sredine, naročito kada je reč o odlaganju ambalažnog otpada, što je i cilj ove akcije, kako bi naši najmlađi tokom odrastanja uticali na svoje roditelje i na ljude u okruženju.

Članica Veća proglasila je nagrađene autore.

Treću nagradu dele Emilija Jakovljević, učenica II-2 razreda OŠ ”Žarko Zrenjanin” iz Kačareva i Marko Košpić, učenik V-4 razreda OŠ ”Sveti Sava” iz Pančeva.

 

0 nagradjeni ucenici

 

Druga nagrada pripala je Sari Knežević, učenici V-3 razreda OŠ ”Sveti Sava”, a prvo mesto osvojila je Helena Malić, učenica IV-3 razreda, takođe iz pančevačke OŠ ”Sveti Sava”.

Sekretarijat za zaštitu životne sredine Gradske uprave grada Pančeva nagradio je učenike odlaskom na jednodnevnu ekskurziju na Palić 4. juna, koji će se pridružiti pobedničkom odeljenju akcije „Sakupi i uštedi, videćeš da vredi“, i izdanjima Sekretarijata za zaštitu životne sredine: „Ekopedija“ i „Ekobukvica“, a prvonagrađena Helena Malić dobila je i fleš memoriju i njen crtež naći će se na naslovnoj strani sledećeg broja ”Ekopedije”.

 

0 otvaranje izlozbe

Kontakt

Adresa: Josifa Marinkovića 5
26000 Pančevo

Mobilni: +381 (0) 64 264 0055 

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas i putem...